garfik Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 Witam serdecznie! Po którejś strzelance, podczas której pistolet sie zabrudził ziemią, zaczął sie łobuz - co nie dziwne - zacinać. Rozłożony, przeczyszczony i złożony działa, ale... Część "przednia" lufy zewnętrznej jakby przestała sie trzymać części "tylnej". Po kilku strzałach ta część lufy zewn. po prostu zlatuje z lufy wewnętrznej, wypada przodem. Te dwie części lufy trzymają się na takim jakby grzebieniu, który najwyraźniej przestał pełnić swoją rolę. Co można na to poradzić? Kleić nie chcę, w końcu skoro producent zrobił tę dwuczęściową lufę to chyba jakiś sens to ma... Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Producent tak zrobił, bo tak jest taniej i prościej w przypadku produkcji Coltów z różnymi długościami luf. Użyj kleju. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Chyba sie nie rozumiemy, z opisu wynika że lufa (która w HC jest stożkowata) odłamała Ci się w najwęższym miejscu od "komory nabojowej" z ryglami u góry (ten grzebień). Czy tak? Sklej albo kup guardera lufę zewnetrzną. Quote Link to post Share on other sites
garfik Posted October 16, 2009 Author Report Share Posted October 16, 2009 Chyba sie nie rozumiemy, z opisu wynika że lufa (która w HC jest stożkowata) odłamała Ci się w najwęższym miejscu od "komory nabojowej" z ryglami u góry (ten grzebień). Czy tak? Sklej albo kup guardera lufę zewnetrzną. Nie, rygle to rygle :-) a ten "grzebień" wygląda jak drobnozwojowy gwint i jest między częścią lufy z komorą HU a częścią udającą lufę - tę, co widać gdy zamek się cofa. Dzięki za rady, skleję i będzie spokój :-) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 nie wiem o który grzebień CI chodzi hehe niestety. Quote Link to post Share on other sites
garfik Posted October 16, 2009 Author Report Share Posted October 16, 2009 nie wiem o który grzebień CI chodzi hehe niestety. Już fotek nie mogę zrobić niestety. Skleiłem :-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts