Dragunov Posted December 3, 2002 Report Share Posted December 3, 2002 Mam wymienionego przez Ciebie Glocka 17 od STTI. Bardzo dobrze wykonany, jak położę na stole ostry i replikę to mało kto jest je w stanie odróżnić bez brania w łapki. Dobry zasięg i skupienie, ale przy celowaniu trzeba brać poprawkę tzn. jakieś 5 cm nad cel na 5 m dystansu ( :D na większy dystans nie miałem czasu przestrzelić ) Co do zużycia gazu to ciężko mi jest coś powiedzieć, bo nie mam innego gaziaka, ale na dobrze nabitym magazynku wywaliłem ponad 4 magazynki i nie było problemu. Przy waleniu dubletów jest pewien problem bo gaz ucieka wtedy jak tylko może, ale jest to do wytrzymania. Masa odpowiada oryginałowi, dość łatwo się rozkłada ( z tą różnicą, że w ostrym zamek zjeżdża w drugą stronę tzn. do lufy :D ) No, a że ostatnio zamontowałem do niego celownik laserowy... :D Link to post Share on other sites
Wit Posted December 6, 2002 Report Share Posted December 6, 2002 Tytułem uściślenia: producentem tego Glocka jest Omega, a STTi prowadzi tylko dystrybucję. Ciekawostką tego modelu, prócz bardzo starannego i wiernego oryginałowi wykonania, jest brak oznaczeń producenta ASG, a istnieją jedynie oznaczenia Glocka. Wyjątek stanowi napis "Made in Taiwan" na spodniej części obudowy. Zamek jest metalowy, zgodnie z oryginalnym pierwowzorem. W żadnym z posiadanych przeze mnie egzemplarzy nie zachodzi efekt "syfonu" przy niskich temperaturach (mam dwie sztuki). Strzela zadowalająco daleko i celnie. Co do zużycia gazu, nie mam pojęcia, gdyż nigdy tego nie sprawdzałem. Model pod każdym względem godny polecenia. P.S. Sąsiedni wątek dotyczy tego samego modelu, zatem dziwi mnie niefrasobliwość i brak samodzielności w podejściu do zagadnienia. Ponadto w odpowiednim dziale Zbrojowni na WMASG zamieściłem już dobry rok temu dość szczegółowy opis Glocka 17 z STTi (Omegi). Link to post Share on other sites
Dragunov Posted December 6, 2002 Author Report Share Posted December 6, 2002 Znaczy o co chodzi z tą niefrasobliwością... ? Jak czegoś nie jestem pewien to nie wciskam kitu, że wiem... (tłumik płomienia w AKSU ? :D ) Link to post Share on other sites
Wit Posted December 6, 2002 Report Share Posted December 6, 2002 Możesz jaśniej? Bo nie za bardzo wiem o co chodzi Link to post Share on other sites
Dragunov Posted December 7, 2002 Author Report Share Posted December 7, 2002 Sam wytłumacz, bo to chyba do mnie pijesz... Link to post Share on other sites
Styp Posted February 8, 2003 Report Share Posted February 8, 2003 Cze!!!!!! Widziałem Glocka 17 z KWC za 340zl w military , ale nie znajdziecie go na stronie , wiem ze napewno jest on w odziale w Sopocie> Pozdrawiam!!!!!1 Link to post Share on other sites
Dragunov Posted February 9, 2003 Author Report Share Posted February 9, 2003 Na moim pisze, że waży 680 gramów, ale ja go tam nei ważyłem :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts