TROLL-CATS Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Szanowni Towarzysze Broni. Potrzebuję pomocy. Zbieram i szukam informacji o jednostkach Feldjäger (Żandarmerii) Chciałbym usystematyzować wiedzę: - wyposażenie (szczegóły mundurowe) - oznaczenia jednostek Żandarmerii tzn, czy są konkretne jednostki Żandarmerii np. 1 batalion Żandarmerii?? - ZDJĘCIA - znalazłam na oficjalnej stronie BW (kilka dosłownie) - ciekawostki na temat wyposażenia - jak umiejscowione są jednostki ŻW w strukturach wojskowych tzn. czy np pluton ŻW jest przypisany do konkretnej jednostki i posługuje się ich naszywką jednostki?? BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY ZA POMOC. Kończę kompletować wyposażenie , zostały mi szczegóły które jak pokazuje życie są najtrudniejsze. Pozdrawiam TROLL Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 http://www.militarypolice.de/index.php Baaardzo rozbudowana strona niemieckiej żandarmerii - mnóstwo zdjęć (praktycznie w każdym artykule), sporo opisów - myślę, że znajdziesz tam dużo informacji. Ronin Quote Link to post Share on other sites
TROLL-CATS Posted October 16, 2009 Author Report Share Posted October 16, 2009 Dzięki znalazłem to czego szukałem :) Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Przeglądałem masę zdjęć ale słaby jestem w rozróżnianiu Firm Smock'ów także zapytam wprost czy Feldjäger'zy użytkowali Smock'i Kohlera? Nie widziałem G3A4 na fotkach czyli mam rozumieć,że ich nie używali? Quote Link to post Share on other sites
TROLL-CATS Posted January 25, 2011 Author Report Share Posted January 25, 2011 link z strony MP dotyczący używanej broni (zgodnie z regulaminem) http://www.militarypolice.de/modules.php?name=Sections&sop=viewarticle&artid=2 Natomiast Żandarmeria używa dokładnie takich samych sortów mundurowych jak pozostałe Jednostki BW. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Można jeszcze to podzielić na pełnienie służby na misjach zagranicznych oraz regularnej służby na terenie kraju. Quote Link to post Share on other sites
Dingo Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 cyt. Die MP-Seite ist ein privates Projekt, für das weder die Bundeswehr noch die Feldjägertruppe verantwortlich ist! http://www.militarypolice.de/index.php Nie chcę się czepiać ale opis tej stronki mówi, że jest to czyjś prywatny projekt za który wojsko nie odpowiada. Rodzi się więc pytanie czy jest to wiarygodne źródło informacji. Oglądając np. zakładkę z informacjami o pojazdach używanych w FJgDst można zauważyć, że informacje tam zawarte nie są zbyt dokładne a już w ogóle nie są one aktualne. Podobnie jest z bronią :wink: - jeśli jest to forum dla rekonstruktorów to ośmielam się zauważyć, że MP nigdy nie miało na stanie MG3. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts