Trzewik Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Czyli co można zrobić z repliką bez kupowania części. :D Czekam na propozycje. :killer: (Nie mogłem znaleźć takowego tematu, jeżeli jest podobny proszę o skasowanie tematu i odesłanie do prawidłowego.) :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Castorurka, zakładając, że masz lufe z ryżu/bambusa/plastiku. Względem osiągów nie wiele można zrobić. Więcej można zdziałać w tuningu wizualnym. Quote Link to post Share on other sites
Trzewik Posted October 19, 2009 Author Report Share Posted October 19, 2009 Słyszałem, że tez z komora HU coś robią coś z Teflon-Fix'em... Nie znam szczegółów... Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 (edited) O Boże, jak nic mam amnezję :wink: Oczywiście, teflon fix. http://airsoftpolska.pl/artykuly/11-zrob-t...onem-teflon-fix. Do mnie ten artykuł najlepiej trafia, ze wszystkich o teflon fixie. Edited October 19, 2009 by P3t3r Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Zależy w jakiej replice ten tuning "domowej roboty", ale był ten wątek poruszany niejednokrotnie, więc szkoda tu pisać. Quote Link to post Share on other sites
kamilos532 Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 jak jesteś elektrykiem to możesz sobie zrobić także baterię na więcej wolt niewiem z 12 i na więcej ogniw aby dłużej trzymała możesz także montować do snajperek i innych lunetę np od wiatrówki :wink: ale chyba złe przybliżenie więc jak dla mnie do do szpanu..... Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Kamilos jak nie znasz zagadnienia akumulatorów to nie pisz ok? Bo tylko się śmiać chce. Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 jak jesteś elektrykiem to możesz sobie zrobić także baterię na więcej wolt niewiem z 12 i na więcej ogniw aby dłużej trzymała możesz także montować do snajperek i innych lunetę np od wiatrówki :wink: ale chyba złe przybliżenie więc jak dla mnie do do szpanu..... Przez takie kfjatki chce mi się wracać do wmasg i poczytać co jakiś komandos-złota rączka wykombinował. A więc tak, co jeszcze można zrobić w domu: * Prawidłowy shimming i nasmarowanie/przesmarowanie * Wymiana elektryki (na grubsze kable, deansy, zamiana konektorów na cokolwiek innego co nie jest kompletnie do dupy) * Wsadzenie MOSFETa albo dwóch.. równolegle. * Teflon fix oczywiście * Prawidłowe ustawienie śruby silnika w wynalazkach eMkowatych * Niektóre elementy upgrade'u RoFa, tzn nawiercenie tłoka, usunięcie części uzwojenia sprężyny (czego, nawiasem, nie polecam), wyszczerbienie zębów tłoka.. * Wstawienie paru kondensatorów, dla +0,02 do RoFa i +10 do lansu, ale -2 do Reliability -1 do Ease of Repair. * Wszelakie patenty z mocowaniem baterii żeby nie klekotała w kolbie, vel poprawki czysto mechaniczne, których, co żeby nie obrazić inteligencji autora tematu, wymieniać nie będę * "Polerowanie chińszczyzny" czyli usuwanie lub dodawanie materiału tam gdzie występują nadlewy lub spaczenia materiału, w celu idealnego dopasowania dajmy na to dżirboksa do komory, a komory do dyszy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts