Lesny z ak Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 Wybaczcie panowie że odkopię, ale nurtuje mnie pytanie, do lufy 500mm dać cylinder "0" czy "1" ? Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 Typ zero jest tak 400-500, Borkowy typ zero - 450-550, cos w tych granicach. Typ 1 dla lufy 500 mm jest sens dawac tylko przy extremalnych tuningach na rofa kiedy glownie strzelasz na auto. Ale lepiej kupic cylinder z otworami na koncu cylindra http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=276 Jest tez sens samemu sobie wyciac takie otworki drummlem (mam i chwale sobie). Quote Link to post Share on other sites
Lesny z ak Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 Czyli typ 0 Borkowy, bo to pod singla idzie. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 Tak naprawde to zalerzy ... Do auto tez sie nada. Ale przy rofie 30+ pojawiaja sie spadki fpsow. Zalezy to tez od innych czesci, ale potrafi sie niedoszczelnic replika nawet na 100 fps przy auto (chronowalem - 450 singiel, 350 - full auto). Quote Link to post Share on other sites
Lesny z ak Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 W tej replice ROF to jakieś 12BB/S więc szału niema i nie będzie. Tak na marginesie, Warto kupić borka od DF, dokładniej TEGO Do cm.048, chodzi mi tu o to jak GB zniesie płaską głowicę tłoka wykonana z aluminium przy spr m120 JBU. Czy dokładać do guardera... Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 (edited) Ja bym dołożył do Guardera. Ciche głowice przekonują mnie 100 razy bardziej niż płaska aluminiowa. Poza tym cenowo naprawde różnią się niewiele. Guarder to Guarder. Btw. starcie się chromu na cylindrze Guardera może spowodować jakieś ubytki w szczelności, albo zwiększać (w skrajnie małych ilościach oczywiście) tarcie wewnątrz niego? Edited June 11, 2010 by Major Kupricz Quote Link to post Share on other sites
Lesny z ak Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 Tarcie raczej się zwiększy. No 50 zł to jednak troche jest bo na całośc mam 300 (w tym lufa) a guardera nigdzie niema dostępnego. Na zbrojowni jest CA, a jakoś bardziej mnie ten DF przekonuje niż CA. Quote Link to post Share on other sites
Lesny z ak Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 (edited) Nie można edytować, w tym borku cylinder jest typ 0 czy 1 ? http://crazybee.pl/index.php?products=product&prod_id=56 Edited June 12, 2010 by Lesny z ak Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 W tym jest typ 0. Quote Link to post Share on other sites
Lesny z ak Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Dzięki wielkie. Quote Link to post Share on other sites
Tofic Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Mam pytanie odnośnie G36k JG, jesli wsadzę do niej sprężynę M120 to wskazany będzie BU, jeśli tak to jaki? Z góry dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Nie orientuję się czy już wyszedł BU do G36 JG ;). Dobieranie dyszy lub zmiana komory. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Do m120 nie jest konieczny BU. Do giet Jg nie ma dedykowanego BU z uwagi na niestandardowa dlugosc dyszy /komory - dopiero jak wymienisz komore to mozesz zmieniac BU (lub kombinujesz z dopasowaniem dyszy.) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Do m130 też nie jest konieczny. Skąd Ci ludzie te tezy biorą? :| Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 (edited) Moim zdaniem "wskazany [słowa Tofic'a]" jako - lepsze części zespołu cylindra. Nie chodzi może, o sam fakt Bore-Up, jako zestaw o powiększonej średnicy, tylko odpowiednik zwykłego zestawu Systemu, dajmy na przykład, który dodaje kilkanaście fps. Kocur666 - Dlaczego kopiujesz te same słowa, które napisałem dzień wcześniej? :lol: :evil: Pozdrawiam. Edited June 26, 2010 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Hmm 6:50 przed pierwsza kawa w pracy ... nie zauwazylem twojego posta? :D G36 K ma 360 mm lufe tak ? Taniej jest wrzucic uszczelniona dysze (tylko o dlugosci zeby pasowala bo sa rozne standardy dla gietek z tego co pamietam) oraz wyciszony zestaw glowica cylindra i glowica tloka. Borek jest fajny dla luf 509 mm i wiecej. I tylko taki bez dziur. Wiecej i tak sie zyska na doszczelnieniu dyszy niz samym powiekszeniu cylindra. Quote Link to post Share on other sites
Sten Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Hej , mam takie pytanie , bo chce kupić SCARa tylko nie za bardzo wiem o co chodzi z tym borkiem ( moja pierwsza replika , przez co na bebechach replik się nie znam ;) ) i z tego co zrozumiałem to borek jest przy tuningu a na stocku ma standardowy tłok/cylinder , bo jestem załamany brakiem zamienników do SCARa a nie chce kupić repliki która jak się sypnie to nie będzie jak jej naprawić. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Bore up =- to zestaw o powiekszonej srednicy. Odrobine ... daje parenascie procent przyrostu fps (dlatego skuteczniejszy jest przy mocniejszych sprezynach). Co do zamiennikow w Scarze ... sypnac ci sie moze: 1. Tlok - a kazdy do v2/v3 bedzie pasowac do scara. (glowica tloka tak samo) 2. Zebatki - kazde standardowe v2/v3 beda pasowac. 3. Lozyska - tak samo - standard marui (zalezy jaki masz gearbox 6,7,8 mm) Cala reszta raczej sie nie sypie (trzeba byc geniuszem zeby popsuc cylinder, glowice cylindra, dysze czy prowadnice sprezyny - ta ostatnia da sie tylko popsuc robiac tuning sama nie peka...) Ogolnie Scar z tego co ma niestandardowe - dluga dysza typowo do SCARA. Przedluzona glowica cylindra (pewnie taka do auga bedzie pasowac ale nie jestem pewien). Zamiast bawic sie w bore up do scara (nie wiem jak wyglada dostepnosc dyszy tak dlugich typu bore up) lepiej jest zainwestowac w wyciszony zestaw glowicy tloka-glowicy cylindra, uszczelniona dysze i efekt bedzie tez bardzo dobry. Chyba ze z SCARA chcesz zrobic snajperke ponad 500 fps ... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts