Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynki nie podają kulek

Recommended Posts

Witam

Problem polega na tym iż, po włożeniu magazynka do gniazda oddaje pierwszy strzał i jest wszysko w pożądku ale każdy następny jest pusty. Gdy wyjmę magazynek i włożę go ponownie znów oddaje pierwszy strzał a każdy następny jest pusty. Mam 4 low capy i High capa i na każdym to samo. Magazynki były czyszczone i smarowane. Posiadam Mp5 A5 Well.

Z góry dziękuje za pomoc.

Witam

Problem polega na tym iż, po włożeniu magazynka do gniazda oddaje pierwszy strzał i jest wszysko w pożądku ale każdy następny jest pusty. Gdy wyjmę magazynek i włożę go ponownie znów oddaje pierwszy strzał a każdy następny jest pusty. Mam 4 low capy i High capa i na każdym to samo. Magazynki były czyszczone i smarowane. Posiadam Mp5 A5 Well.

Z góry dziękuje za pomoc.

Nie zmieniałeś ostatnio gumki HU/komory/lufy? Jeśli nie to HU za mocno dokręcony.

Nie zmieniałeś ostatnio gumki HU/komory/lufy? Jeśli nie to HU za mocno dokręcony.

Hop-up ustawiłem na 0.

Zmieniałem gearbox i gumke hop-up.

Nie jest to problem gumki gdyż jak napisałem wczesiniej gdy wyjmę i zpowrotem włożę magazynek to pierwszy strzał jest ok ale każdy następny jest pusty az do ponownego wyjęcia i włożenia magazynka.

Spróbuję jeszcze założyć stary... "air nozzle" (wybaczcie ale wyleciało mi z głowy jak ta część się po polsku nazywa) może to coś zmieni.

To trochę dziwne, że pierwszy strzał jest "wszystko w porządku", akurat to może by wystrzeliło ale by pluło, a nie było wsio w porządku - choć kto wie, nie znamy tego definicji "wszystko w porządku" naszego małego kolegi. A co do Ciebie kolego to jak najbardziej to może być wina gumki. Pewnie nawet nie wiesz za ile zła na tym świecie odpowiadają gumki HU. Toż to one więcej zła wyrządziły niż żydzi, masoni i spamerzy razem wzięci.

Edited by Gogin

Pewnie zapomniałeś założyć sprężynki od popychacza

Akurat sprężynke założyłem więc pudło

"wszystko w porządku"

no chyba nie muszę definiować powyższego stwierdzenia gdyż mówi ono samo za siebie

A co do Ciebie kolego to jak najbardziej to może być wina gumki.

tak jak napisałem wcześniej nie jest to wina gumki hop-up

A teraz rozwiązanie zagadki 8-)

Zamieniłem "air nozzle" na ten ze starego gear boxa i wszystko śmiga aż miło.

Na pierwszy rzut oka oba wyglądają identycznie jednak ten wadliwy jest odrobinkę dłuższy.

Dziękuję wszyskim za porady oraz poświęcony czas.

Temat do zamknięcia.