forzamilan Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Sory ze odkopie ale znalazlem stroj maskujacy diabel lesny firmy SPLAV na redzone.com.pl. Kazik_ widziales go moze w akcji ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Tzn. czy widziałem go na żywo w terenie? Niestety nie. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Splav robi dosc solidne "ghillaki". Chodzi mi o to czy mozna znalezc cos lepszego za ta cene ale ten "Diabel Lesny" strasznie kusi :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Leszija tak czy inaczej nie ma obecnie na stanie w RedZonie, więc jeśli chcesz coś "na teraz", to i tak musisz poszukać czegoś innego. Ale nic rosyjskiego i ghillie-podobnego nie ma obecnie w Polsce. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 A za taka cene to bys bral jak bys byl snajperem albo strzelcem wyborowym ? Pewnie fredzle sa pozadnie przyszyte i wszystko jest solidnie zrobione bo 6 stowek to dosc duzo :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 No właśnie, 600zł to dużo. Dla osoby tak "świeżej w klimacie" (bez obrazy) polecałbym raczej rozwiązania ekonomiczne, zanim wyrobisz sobie opinię na temat sprzętu i tego co ci się najbardziej podoba. Najbardziej ekonomiczne są KLMK. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 (edited) Najpierw zakupie SWD ATOZa, potem oddam Genowefe na tuning, potem kupie KLMK, stuninguje SWD itd. Czy oplaca sie kupic drewienka od G&H ? Ile w stocku ma ten SWD na 0.3g ? Pozdrawiam PS Jaka ruska optyke najbardziej polecacie ? Edited January 25, 2010 by forzamilan Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 To nie temat, ani dział, na tego rodzaju pytania. Ostrzegam jako moderator tego działu. edycja: 3 ostatnie posty z tego tematu przerzucone do przyklejonego tematu z tego działu. Quote Link to post Share on other sites
wados Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Zastanawiam sie , jakie oporządzenie dla sw dobrać? Jakoś stanik przerobić czy jak ? Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Smersz z ładownicami do SWD. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Teoretycznie punktem wyjścia może być pas i ładownica radziecka na 4 magazynki do SWD. Jednak takie coś nie jest szczytem ergonomii. Do wyboru jeszcze masz: 1. Smersza z ładownicami SWD - dorwiesz go "składając" go sobie np. na soviet-propaganda.com, ale zbyt tanio nie wyjdzie (350-500zł, a teraz jeszcze dolar poszedł w górę) 2. "pas snajpera" produkcji Spławu - obecnie praktycznie nie do dostania, gdzieś po Polsce powinien krążyć co najmniej jeden egzemplarz 3. chestrig "Kameleon" Modoxu - może ktoś będzie sprzedawał, bo Redzone parę ich miał Zapewne jeszcze jakieś są opcje, ale nic mi nie przychodzi do głowy. Z tego co widziałem na zdjęciach to rosyjscy "snajperzy" (a raczej ludzie noszący SWDki) bardzo często noszą te same kamizelki co reszta danego oddziału nie przejmując się dopasowaniem ładownic do magazynków SWD. Quote Link to post Share on other sites
wados Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 mhm , zależy mi jedynie , żeby oporządzenie pod mundur dobrać , a raczej maskałat , SWD Do marpatu nie pasuje , Alice do klmk raczej też , a to mam w planach , o oporządzeniu będe myślał później w takim razie , dzięki za wyczerpującą odpowiedź . Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Apropos ghille: http://desantura.ru/forums/uploads/1210897...67_28_61021.jpg Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Mi się wydaje, że pomimo tego, że to zdjęcie pochodzi z desantury to jednak przedstawia żołnierzy Rumuńskich. Bo jakoś trudno mi uwierzyć, aby Rosjanie używali PSLa. Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 (edited) Bardziej wyglądają na Rosjan niż Rumunów, choćby dlatego, że Rumunia nie używa takiego kamuflażu. Cała reszta sprzętu też niezbyt pasuje. Pewnie można by dorobić teorię o rosyjskości tego PSLa, ale nic nie mogę wymyślić :) Edited July 29, 2010 by Kamil Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts