Venom2 Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 Jak wiemy jest to część która się psuje i to często zwłaszcza nowym. Ja po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku że może zmodyfikowana komora od innej repliki będzie pasować na na tyle by replika chodziła? :) (zastanawiam się nad komorami od AUG'a i AK ) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 wątpie. a nie lepiej kupić nową lub teraz sa metalowe komory dostepne ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 Jak zepsułeś tą komorę? Miałem dwie giety, jedną CA drugą JG i jakoś tej części nie zepsułem. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 Ludziom często się ząbki wyłamują komory, nie wiem jak oni robią, chyba na chama próbują wyciągać komorę, albo walą młotkiem. Ja mam stock'ową JG, przewiercona i przypiłowana z każdej strony, trzyma szczelność, ładnie podkręca i dalej działa. Quote Link to post Share on other sites
ireabe Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 (edited) Ja dosyć często naprawiam G36 JG w teamie, ale problemów z komorami nie widziałem. Dodam nawet że są bardzo szczelne. Ze śmieci udało mi się ostatnio złożyć m4, a że nie miałem komory HU to zaadaptowałem komorę z AK, ale podobnej sztuki w G36 się nie podjąłem. Venom- polecam znaleźć jednak komorę oryginalną, bo z inną będziesz miał dużo problemów. Musiał byś wymienić dyszę w GB, stabilnie zamontować komorę(na własnym mocowaniu), zachować idealną odległość od wężyka, wypoziomować ją... Edited October 31, 2009 by ireabe Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 Wydaje mi się, że komora od AK byłaby gitesik - dotykała by GB co prawda, ale dysza od AK musiałaby być zapakowana i problem z chwiejnością takiej komory na boki - bo przód tył to przednia część szkieletu GB i mocna sprężyna dociskająca. Wężyk podający kulasy to nie jest akurat większy problem. Pytanie tylko czy toby się tam zmieściło. Quote Link to post Share on other sites
Venom2 Posted October 31, 2009 Author Report Share Posted October 31, 2009 mieścić się mieści trzeba by było tylko odpiłować wężyk oraz kawałek wystający z gniazda myślę nawet że było by to dość szczelne. Co do regulacji Hop Up'a da radę jest wystarczająco dużo miejsca. ( komorę HU od ak mam więc mogłem sprawdzić :) ) Quote Link to post Share on other sites
Red_Bullet Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 A po co kombinować? Tak jak pisał Seger, można ładną komorę ProWina założyć, albo Classic Army. CA pasuje bez problemu, ProWin różnież. Jaki jest sens pakować komorę niededykowaną, a potem z nią walczyć? Quote Link to post Share on other sites
Venom2 Posted November 3, 2009 Author Report Share Posted November 3, 2009 Heh Widzę że czytanie ze zrozumieniem na forum leży :) Ja osobiście mam sprawną Gitkę od JG więc posty w stylu "kup oryginalną komorę HU albo od CA" mnie nie cieszą. Ani nie odpowiadają na pytanie. Dziękuję za poparcie ze strony Gogina ponieważ jako jedyny pomyślał i pomógł :) (Post ten nie ma obrazić kogokolwiek lecz zwrócić uwagę na to co założyciel tematu chciał osiągnąć przy jego zakładaniu) Quote Link to post Share on other sites
Mysza Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Hmm skoro już toczy się tu debata o komorach do giety... mam pytanie za 100 punktów. Mianowicie miał ktoś styczność z metalową komorą HU firmy PDC? zastanawiam się nad jej zakupem, jednak nie jestem do końca pewien czy nie będzie z nią problemów. Ewentualnie prosiłbym o wypowiedzi dotyczące komory Pro-Win'a.. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Sheck Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Ja mam u siebie komorę PDC, problemów z nią nie mam jednak bez teflon fixa się nie obyło, tu fotki różnych komór do gietki: Komory 1 Komory 2 Komory 3 komory 4 Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Jak sciągnąć komorę HU z lufy G36? Wymontowałem ten zestawik z repliki żeby wymienić lufę i gumkę, ale nie mam pomysłu jak to sciągnąć. Tak po prostu na siłę? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 http://www.wmasg.pl/artykuly/warsztat/3/wy..._ca,_jg%29/166/ - tu jest ładnie opisane. Zdejmujesz blokadę, potem pierścień i tu już po prostu ściągasz komorę z lufy. Tylko ostrożnie bo porwiesz gumkę hop-up. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts