Jump to content

MAgnum Classic vs Stealth II

Recommended Posts

Posted

Chciałbym aby ktoś wypowiedział się które są lepsze buty (może nie tyle które są lepsze, ale chodzi mi o konkretne dlaczego Te są lepsze od Tych)

Więc dlaczego warto dopłacać 100zł do Stealthów II? Najmilej widziane są wypowiedzi osób które miały styczność i z Classicami i z Stealthami.

Ps. Które lepiej się sprawują w lato?

Posted

Witam.

Różnice:

- Inna wkładna. W Classic masz zwykłą 2d, w Stealth II Masz 3d2 MAX , która o wiele lepiej się układa do stopy.

- Inna podeszwa - Ta w Stealth II jest wyższa, przez co bardziej nadaje się w teren.

- Stealth II ma więcej skóry, łączenie języka jest inne ( w classic zbiera się w tamtym miejscu syf ), w niektórych miejscach jest potrójne szycie.

Ogólnie - Classic jest butem typowo miejskim ( Policja, Ochrona itp. ), Stealth II można bez prolemu używać w terenie ( sprawdzone )

Pozzdro :)

P.S. Oba buty są butami całorocznymi

Posted

Dołóż, dołóż. Mojej Żonie się 3 pary Classiców rozjechały w ciągu 3 miesięcy (wymiany na nowe gwarancyjnie, rekordowa para wytrzymała 3 założenia). Teraz już ponad półtora roku biega w Stealtah II i sobie bardzo je chwali.

Posted

Hmmm.. zazwyczaj jak ją widzę, to je ma założone i nawet prawidłowo zawiązane. Nie spotkałem się, aby w napadzie furii okładała je trzonkiem od kilofa, lub wykopywała nimi dziury w ścianie z żelbetu ;-).

Ja mam Stealthy, ona ma Stealthy II, okres użytkowania mniej więcej podobny - jej są w lepszym stanie dużo od moich.

Posted

Taka mała historia odnośnie Classiców. Kiedyś Magnum wypuścił tak fatalną serię, że 80% wróciło do reklamacji, a rekordzistą był Policjant, który po czterech godzinach (4h !!!) zareklamował obuwie, bo już mu się zaczeło rozłazić :)