nekkoru Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Chciałbym aby ktoś wypowiedział się które są lepsze buty (może nie tyle które są lepsze, ale chodzi mi o konkretne dlaczego Te są lepsze od Tych) Więc dlaczego warto dopłacać 100zł do Stealthów II? Najmilej widziane są wypowiedzi osób które miały styczność i z Classicami i z Stealthami. Ps. Które lepiej się sprawują w lato? Quote Link to post Share on other sites
Maciek V2 Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Witam. Różnice: - Inna wkładna. W Classic masz zwykłą 2d, w Stealth II Masz 3d2 MAX , która o wiele lepiej się układa do stopy. - Inna podeszwa - Ta w Stealth II jest wyższa, przez co bardziej nadaje się w teren. - Stealth II ma więcej skóry, łączenie języka jest inne ( w classic zbiera się w tamtym miejscu syf ), w niektórych miejscach jest potrójne szycie. Ogólnie - Classic jest butem typowo miejskim ( Policja, Ochrona itp. ), Stealth II można bez prolemu używać w terenie ( sprawdzone ) Pozzdro :) P.S. Oba buty są butami całorocznymi Quote Link to post Share on other sites
nekkoru Posted November 3, 2009 Author Report Share Posted November 3, 2009 Wielkie dzięki. Rozwiałeś moje wątpliwości, wole dołożyć 100 i mieć stealthy :) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 Dołóż, dołóż. Mojej Żonie się 3 pary Classiców rozjechały w ciągu 3 miesięcy (wymiany na nowe gwarancyjnie, rekordowa para wytrzymała 3 założenia). Teraz już ponad półtora roku biega w Stealtah II i sobie bardzo je chwali. Quote Link to post Share on other sites
nekkoru Posted November 4, 2009 Author Report Share Posted November 4, 2009 można wiedzieć co Żona robi z tymi butami? Albo felerne sztuki ;] Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 Hmmm.. zazwyczaj jak ją widzę, to je ma założone i nawet prawidłowo zawiązane. Nie spotkałem się, aby w napadzie furii okładała je trzonkiem od kilofa, lub wykopywała nimi dziury w ścianie z żelbetu ;-). Ja mam Stealthy, ona ma Stealthy II, okres użytkowania mniej więcej podobny - jej są w lepszym stanie dużo od moich. Quote Link to post Share on other sites
Maciek V2 Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Taka mała historia odnośnie Classiców. Kiedyś Magnum wypuścił tak fatalną serię, że 80% wróciło do reklamacji, a rekordzistą był Policjant, który po czterech godzinach (4h !!!) zareklamował obuwie, bo już mu się zaczeło rozłazić :) Quote Link to post Share on other sites
PONS Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Ja mialem classic-i kupilem je w USA, i uzywalem ich do pracy (budowa) i strzelanek wytrzymaly 2 lata, az przetarla sie skora przy podeszwie. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Stare Classici tak, te nowe od momentu jak przeniesiono fabrykę do Chin, już nie. Jest temat o tych butach i są tam posty sprzed kilku ładnych lat. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts