Boshi Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 Witajcie mam pewien problem z moim m4 ics otóż nie działa Hop up kulka leci lobem i spada po 30 metrach n a390 fps. Po Podkręcaniu też nie działa. A druga sprawa to to że na kulkach P&J kazda kulka mi się tnie w lufie. sprawdzalem i kulka nie chce przjesc przez lufe. ( SRC). Co to może byc? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 Podkręcaniu też nie działa Grzebałeś cośkolwiek przy komorze? Psikałeś olejkiem silikonowym do komory? Na kulki? Do magazynków? na kulkach P&J kazda kulka mi się tnie w lufie Wyczyść lufę wyciorem ze szmatką/kawałkiem miękkiego papieru toaletowego psiknąwszy wcześniej odrobinę olejku silikonowego. Quote Link to post Share on other sites
Boshi Posted November 7, 2009 Author Report Share Posted November 7, 2009 Nie psikałem olejem. po tym jak zaczoł się problem z komorą to ją wyciągłem i włożyłem i nadal to samo. Lufe musze przeczyścic bo jest naprawde w niej dużo syfu. Nie wiem czy to nie wina dystansera. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 ... i zmień kulki. Niby sporo osób nimi strzela, ale jednak warto wykosztować się na coś lepszego moim zdaniem. Nie wiem czy to nie wina dystansera. Lub jego braku. Problem się zaczął nagle? Czy po jakichś modyfikacjach? Wymieniałeś lufę? Gumkę? Quote Link to post Share on other sites
Boshi Posted November 7, 2009 Author Report Share Posted November 7, 2009 Kupiłem. Strzełało ładnie. Potem kiedy się skonczyly kulki w magu X-trme włożyłem PJ-tki i nagle koniec zasięgu. Nie wiem może kulki. ? Nie mam jak spawdzic cholerka bo wszyscy używają u mnie PJ. Ale zastanawia mnie ten brak reakcji na podkręcanie HOPA. Gumka systema lufa SRC, Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 Co to za tuning był dokładnie, kto go robił? Stawiam zarzyganą przez zespół cylindra gumkę HU (smar nałożony przy "tuningu") i oczywiście syf w lufie. Kulki też możesz zmienić, ale ogólnie to powinien na nich gnat strzelać. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 Na lufie prec? Niekoniecznie... Quote Link to post Share on other sites
Boshi Posted November 7, 2009 Author Report Share Posted November 7, 2009 nie wiem dokładnie jak z hopem ale wydaje mi się ze działa. Jutro sprawdze w dzień bo dziś juz było ciemno o 18. Lufe psiknołem WD 40 i przeczyciłem. Momentalnie stracił na sile bo w karton nie szło przebic. Miał na oko jakoś 180 fps. Po kilku strzałach siła wrociła. ( pewnie przez WD 40) kulki się już nie zacianją a siła jego jest idealna.Jutro tylko hpa sprawdze dokładnie ale powinnien działac. Quote Link to post Share on other sites
Boshi Posted November 8, 2009 Author Report Share Posted November 8, 2009 Sorry za duble post ale edycja 30 min to chłam. Więc tak, Możliwe że przez ostwarty magazynek w Replice moga kulki wylaywac przez lufę.? Hmm dalej. Już nie ma efektu ,że kulka leci 20 m i spada lobem. Teraz leci jakos 40 m jednak nie ma reakcji na hop up nie wiem czemu.? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Założę się, że brakuje Ci dystansera. Kto Ci wymieniał lufę na SRC? Quote Link to post Share on other sites
Boshi Posted November 8, 2009 Author Report Share Posted November 8, 2009 Robił to koles od którego kupowałem, ale wymienial wszystko prawie. Więc powinno byc ok. Dystanser cholera nie wiem czy jest, cięzko sprawdzic. Jak sie naciska od góry na komorę to coś w niej tam wystaje, ale co to jest to nie wiem. Bardzo możlie , że dalej cos jest źlle postkładane z komorą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts