Rechot Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 (edited) Witam. Posiadam replikę Classic Army Scar C.Q.C. stock. Jedyna co jest wymienione to sprężyna, nie wiem na jaka,(ok 350fps) preclufę i gumkę HU. Myślałem włożyć jaka inna sprężyna żeby zyskać więcej FPS. Słyszałem ze jeżeli włożę M110 MadOniona to uzyskam ponad 400 fps, ale również słyszałem ze te sprężyny są niskiej jakości. Powiedzcie mi czy faktycznie mogę osiągnąć większa moc, a jeżeli nie, to czy jak włożę m120 CA lub jakiejś innej firmy do zębatki i tłok mi wytrzymają. Edited November 8, 2009 by Rechot Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 (edited) Słyszałem ze jeżeli włożę M110 MadOniona to uzyskam ponad 400 fps, ale również słyszałem ze te sprężyny są niskiej jakości. Tak jest , na początku mają za dużo FPS ale za to szybko się zbijają , ostatnio znajomemu włożyłem M120 wywaliłem może z 500 BB dla testu i stwierdziłem że poprawię podkładkowanie , i przy okazji zmierzyłem sprężynę , z wyjściowego 17.5 cm było już 16.4 cm . Jak sprężyny to tylko Guarder . Edited November 8, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Rechot Posted November 9, 2009 Author Report Share Posted November 9, 2009 A jaka jest szansa ze jak włoze sprezyn guardera to bede miał wieksza moc ?? No jak sprezyne M110/120 ?? Tak zeby nie uszkodzic niec w GB. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Żeby mieć 99% pewności że nic nie padnie max M110 ale i M120 powinna długo pociągnąć . Quote Link to post Share on other sites
Rechot Posted November 11, 2009 Author Report Share Posted November 11, 2009 Żeby mieć 99% pewności że nic nie padnie max M110 ale i M120 powinna długo pociągnąć . Ok dzieki. Quote Link to post Share on other sites
Rechot Posted November 12, 2009 Author Report Share Posted November 12, 2009 To moze sprcyzuje moj pytanie. Jak mam włozyc sprężyna zeby nie znieszczyc gb i miec 400fps. Prosze rowniez wyrazc swoja opinie na temat sprezyn firmy Madonniona Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 SP110 powinna dać 380-400fps, w stock'u. SP120 to już blisko 450. Spreżyny MadOniona to kiepski drut, szybko się ubija, a na początku jest nieporównywalnie zbyt twarda co do samego oznaczenia sprężyny. Guarder, albo Systema (tylko bierz poprawkę, że Systema daje mniej więcej tyle ile powinna dawać, Guarder'y mają zaniżone oznaczenia). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts