VRil Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 Witam i proszę radę . Mam już dosyć tej kolby SF od tego karabinka .Bardzo słabo wykonana ,wszędzie luzy i strasznie trzeszczy . Chciałbym zamontować inną kolbę a co za tym idzie także aku . Chciałbym aby kolba była z regulacją oraz była bardzo dobrej jakości i wzorcowo wykonana najlepiej full metal lub tworzywo plus metal . Oczywiście proszę także o radę w wyborze aku . Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 Nie ma całych kolb z metalu. Jedynie prowadnice są metalowe. Poszukaj kolby firm CA, G&P... Co do aku, to zależy jakie tam jest, jakie bebechy, co ma uciągnąć. Podaj dokładniejsze info. Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 17, 2009 Author Report Share Posted November 17, 2009 Dzięki za odpowiedź :) Co do technikaliów to za bardzo się nie znam ,dopiero co zaczynam się tematem interesować .Karabinek jest dokładnie ten : http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...s_p_j-1375.html W opisie są pewne informacje ale nie wiem czy wystarczające. Jedyne co mi do głowy przychodzi to to że bateria powinna się mieścić właśnie w tej prowadnicy . Czy kolby CA czy G&P są na tyle dobrze wykonane że nie znajdę takich niedoróbek jak pisałem wyżej o kolbie SF P&J Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 też sie telepią... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Tak, telepią się. Ale mają to do siebie, zę da się tę telepkę całkowicie wyeliminować a wtedy zostaje tylko fajna kolba. Eliminuje się nalepiając od góry prowadnicy pasek przezroczystej taśmy. Albo dwa jak trzeba. Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 18, 2009 Author Report Share Posted November 18, 2009 (edited) A jak jest z tworzywem z którego są wykonane czy jest to coś więcej jak plastik bo jeśli tak to jaki jest sens wywalania 400-500 zł za markową kolbę z jakiegoś lichego tworzywa. Czy macie jakieś konkretne propozycje . Edited November 18, 2009 by VRil Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Po mojemu nie ma sensu tyle płacić za kolbę. Za tyle to kupisz zwłoki G&P lub CA i z nich sobie wyrwiesz co zechcesz. Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 19, 2009 Author Report Share Posted November 19, 2009 (edited) Dzięki panowie :) Takie coś sobie znalazłem tylko nie wiem czy będzie dobre Jako że mam kable z tyłu więc muszą się mieścić w kolbie -prowadnicy http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...yl_p_j-612.html baterie powinny się zmieścić no i jest do nich łatwy dostęp od tyłu :) http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3078 Podobny patent tylko na razie brak czarnej Co o tym myślicie ? Edited November 19, 2009 by VRil Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 nie lepiej dac stała kolbę i dobry akumulator ? druga kolba dla mnie to porażka... Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 To już chyba lepiej kupic, zwykłą teleskopową CA i baterie LiPo do pipe stocka. Bo ta kolba HK to syf, a do tego Pro Armsa to musisz mieć specjalną batkę i to pewnie też 8,4V. Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 21, 2009 Author Report Share Posted November 21, 2009 Jestem jeszcze zielony :) Mógłbym Cię prosić o linka do taj kolby CA i czy baterie LiPo do pipe stocka to znaczy chowane w prowadnicy ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 taaaa i kolba zwykła Ca za 180zł jak nie wiecej. :/ kup zwykła kolbę pełną i wrzuć do niej porządny akumulator. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Pełna kolba to zło, jest mało wojskowo-koszerna. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 ale przecież są ostre m4 z pełna kolba... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Taaaaaaaaaaaaaaa? W wojsku? Pokaż mi fotę. :> Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 21, 2009 Author Report Share Posted November 21, 2009 Pełna odpada -niepodobajet mi się :) Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Jak już AnR wspomniał stała kolba to ZUOOOO :D Nawet USMC wymienia koby na składane w swoich M16 ;p Tu masz tanio kolbę CA, używana, ale to i tak lepiej niż tani chińczyk http://allegro.pl/item817180412_kompletna_...a_m15a4_ca.html tu masz baterie do pipe'a (prowadnicy) http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2763 ale fakt, nie są to świetne baterie. W sumie można by się pokusi o puszkę A-Peq lub http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1258 na kolbę i zmieścisz tam prawie każdą batką. Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 21, 2009 Author Report Share Posted November 21, 2009 (edited) vanar -pięknie dziękuje :) Muszę przemyśleć sprawę czy pójść w CA czy bardziej w tactical saszetkę :) Edited November 21, 2009 by VRil Quote Link to post Share on other sites
VRil Posted November 25, 2009 Author Report Share Posted November 25, 2009 (edited) Za parę groszy dostałem kolbę od Hk 416 .Fakt kolba nie pierwszych lotów ale zerowy problem z dostępem do baterii.Mogę ustawić kolbę na pierwszym otworze prowadnicy i spokojnie włożyć baterie od tyłu .W SF zawsze jak się chciało mieć kolbę na pierwszym otworze to się ciężko dociskało na pałę i nie raz zdarłem igielit na kablach .W HK nie ma tego problemu zdejmuje z tyłu zaślepkę wkładam baterie zamykam i już :) Edited November 25, 2009 by VRil Quote Link to post Share on other sites
Cover_Man Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 (edited) Pełna kolba jest funkcjonalna, rozkłada mi masę na prawą rekę, lepiej mi sie celuje, do tego jest taka oldskul-owa :D :mrgreen: I nic nie grzechocze. Wejdzie też większa batka niż mini. Ja zmieniłem ze składanej na pełną w M4A1 S.I.R. P.S. Zapomniałem że tu chodzi o lans... 8) Edited November 26, 2009 by Cover_Man Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 a ja wolę porzadny akumulator :P jeden woli rybki drugi znaczki ;) ale m16 ze składana dziwnie wygląda raczej ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Ja zawsze twierdzę, że podstawa to solidne źródło prądu. Do przedniego chwytu to praktycznie tylko batki G&P, do kolby SF batki g&p. Ale jak przychodzi co do czego to solidny baton large kładzie wszystko na łeb. I kropka. No i nic nie kolebie się jak szalone ;-) . Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 do przedniego chwytu moze być sanyo kr1700 AE :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts