AIRWOLF Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 Cześć Mam mały problem z wersja M4A1 RAS firmy ICS Replika ma 6 miesięcy. Wymieniłem tłok na deep fire z metalowymi zębami i zębatki tej samej firmy. Działało, ale po wystrzeleniu hi capa zaczął „rzęzić” Zębatka tłokowa nie łapie tłoka. Czego może to być przyczyna? Ktoś miał już podobny problem? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 Skąd wiesz, że zębatka tłokowa nie łapie tłoka? Zębatki po złamaniu repliki się ruszają normalnie, jak strzelisz, z tego ten wniosek o tłoku? Quote Link to post Share on other sites
AIRWOLF Posted November 19, 2009 Author Report Share Posted November 19, 2009 Tak dokładnie. Po złamaniu repliki zębatki kręcą się normalnie. Na tłoku widać ślady zębatki ze już ten tłok trochę zrezała. Jak mocno docisnę rękoma 2 polówki boxa to zaskakuje i strzela normalnie. Ale od wibracji po kilkudziesięciu strzałach znowu nie łapie tłoka Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 1. Upewnij się, że tłok nie pękł w tylnej części (tam gdzie jest pierwszy, gruby ząb). 2. Wstaw podkładkę między tłok, a głowicę tłoka (co by tłok był nieco bardziej cofnięty w pozycji spoczynkowej). Ok. 1mm powinien załatwić sprawę. Quote Link to post Share on other sites
AIRWOLF Posted November 19, 2009 Author Report Share Posted November 19, 2009 Dzieki za porady. Zaraz będę rzeźbił Tłok na pewno nie jest pęknięty bo na stockowym to samo się dzieje, przed chwila sprawdzałem OLO myślisz ze to nie, wina luzu/ za dużej szpary góra - dół na polówkach boxa, a raczej tłoka który wystaje „za mało” ? Quote Link to post Share on other sites
AIRWOLF Posted November 19, 2009 Author Report Share Posted November 19, 2009 Wszystko jasne OLO miałeś racje. Nie chodziło o kwestie góra - dół tylko „długość tłoka” Wsadziłem podkładke jak radziłeś i jak ręką odjął! Masz u mnie browara. Gogin zresztą także, za pomoc kiedyś tam wczesniej... Przypomnijcie się na Tomaszowie 2010 8-) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 To się właśnie nazywa podkładkowanie tłoka/głowicy tłoka - tak piszę, co by zostało dla potomności, bo ktoś nie raz nie osiem mi zarzucił, jakoby coś takiego nie miało prawa bytu ;-). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts