prasłowianski Posted August 1, 2004 Report Share Posted August 1, 2004 Pomocy!!! Juz mnie ręce odpadają. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 1, 2004 Report Share Posted August 1, 2004 Mógłbys napisać co się stało ? - urwał się ? - szukasz oryginalnego pasa do Fa-mas'a ? - nie wiesz który wybrać z pośród wszystkich ? - ... ? Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted August 1, 2004 Report Share Posted August 1, 2004 w Famasie TM nie ma jak zaczepic zawiesia z przodu... heh Quote Link to post Share on other sites
prasłowianski Posted August 1, 2004 Author Report Share Posted August 1, 2004 właśnie :evil: a tak a propos strzała hop. problem tkwi w tym, że tm chyba nie przewidziało, że uzytkownik mógłby chcieć ponosić swoje cudo trochę na sobie. od frontu, jak trafnie zauważył hoplita nie ma uchwytu, dlatego obawiam się, że bez wiercenia się nie obejdzie a tego chciałbym uniknąć. nieznajomy jeżeli zamocowałeś pas nośny na famasie oszczędzającu mu wizyty u dentysty odezwij się... Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted August 1, 2004 Report Share Posted August 1, 2004 Famasa nie mam ale ja bym zrobil tak jak mocowanie w niektorych zawieszeniach 3p w eMkach ze stala kolba. Czyli opaska z tasmy parcianej na foregripie i kawalek tasmy parcianej z dziurka na lufe od przodu. Wszystko razem zszyte oczywiscie. http://www.slingsonly.com/m16sling.html odwrócona zasade tego co jest na kolbie. Do przodu nie poleci bo trzyma ta "rama" do tylu tez nie bo trzyma opaska z dziurka. Koszt 2 pln. :) Btw. w miejscu dwojnoga sie nie da? Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted August 1, 2004 Report Share Posted August 1, 2004 no to jest pomysl... jakis system paskow na przedzie... nie pomyslem o tym... pozdro Wajdi Quote Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted August 1, 2004 Report Share Posted August 1, 2004 Czesc Ja to inaczej rozwiązałem.Na wystającym bolcu od dwójnogu zachaczyłem coś jakby haczyk i do tego przymocowałem kółko od kluczy i do tego pasek :D Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
prasłowianski Posted August 1, 2004 Author Report Share Posted August 1, 2004 witam. dzięki za info. ale czy mógłbyś opisać proces montażu haczyka na srubie od dwójnogu, (z czego był ten haczyk), najlepiej gdybyś dołączył zdjęcia. pozdrawiam i dziękuję Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted August 1, 2004 Report Share Posted August 1, 2004 w Famasie TM nie ma jak zaczepic zawiesia z przodu... heh jest - mam oryginalny pas nosny do famasa kupiony w FR. jest kuzynem 3 punktowego - mocowany jest na trzpieniach ktore sa przy dwunogu oraz przeplocie z tylu na kolbie. zaczep z przodu posiada takie wycicie ktore trzyma calosc w systemie 3 punktowym a przy obroceniu go wyczepia sie pozwalajac wisiec famasowi na uchu z tylu co daje lepsze mozliwosci manewrowania. Quote Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted August 2, 2004 Report Share Posted August 2, 2004 Tu jest fotka ale na niej zbyt duzo nie widać http://www.wmasg.pl/ekipy.php?ekipa=238 , w najbliższym czasie zrobie zdjęcie :wink: Quote Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted August 2, 2004 Report Share Posted August 2, 2004 Nieprzejmuj sie, wyrobisz sobie mięśnie :wink: Quote Link to post Share on other sites
prasłowianski Posted August 2, 2004 Author Report Share Posted August 2, 2004 przede wszystkim wielkie dzięki za odzew. w końcu mam jakąś koncepcję. prosiłbym bardzo o zdjęcia waszych pasów, ponieważ ułatwiło by mnie to dalszą pracę. z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted August 3, 2004 Report Share Posted August 3, 2004 oryginalny pas wyglada tak: i jest srednio dobrym rozwiazaniem - szczegoly opisalem wczesniej: jak nie masz / nie stac cie na oryginalny pas nosny: http://www.arniesairsoft.co.uk/projects/bu...et_massling.htm mam nadzieje ze to pomoze Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts