Burt15 Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Witam. Szukałem czegoś na temat kbk L85A1 Academy jednak nie znalazłem. Chodzi o to http://www.allegro.pl/item823095603_karabi...t_electric.html Niewątpliwie jest to najtańsza elka. Myślę że to coś ma metalowy gearbox, który najprawdopodobniej z racji że Academy to jeden z najstarszych (chyba) producentów replik asg jest gearboxem wersji pierwszej. W zasadzie to się nie znam i nie wiem co to jest dlatego kieruję swoje pytanie do tych co to widzieli/macali/mieli/strzelali/rzucali tym w napadzie złości (niepotrzebne skreślić). Z tego co słyszałem wersje Army to niezbyt udane konstrukcje, jednak nie bijcie, nie mówię że tak jest bo nie wiem, tak słyszałem. Jakie wiec jest to Academy? Dodam jeszcze żę batka 7.2V to albo żart albo... słaba sprężyna. Pozdr Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 waga 2 kg -myślę że ten fakt daje wyobrażenie co w środku siedzi :) Quote Link to post Share on other sites
Reedson Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 bateria 7,2? czyli zwykły 0.7J... Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Kiedyś ta Elka była dostępna na machinegun.pl. Z tego co pamiętam to nie miała też dobrej opinii. Cała z plastiku, gorszej jakości niż w replikach TM, magazynki też lubiły wypadać. Przy ewentualnym zakupie udzielano tylko 3 dniowej gwarancji uruchomieniowej, więc generalnie szału nie ma. Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Swojego czasu gdy była dostępna na machinegun.pl było podpisane że zbytnio nie nadaje się na strzelanki ale może posłużyć jako baza do wymiany częsci:) Quote Link to post Share on other sites
el polaco Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Ja dodam tyle, że firma Academy zajmuje się generalnie produkcją modeli do sklejania;) A co do elki Army to wg mnie jest ona tak samo udana jak elka G&G:P Być może silnik jest gorszy i seryjnie dostaje się mniej fpsów, ale poza tym różnicy większej nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Kaem556 Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 A jaki GB tam siedzi? Da się z tego zrobić coś nadającego się do strzelanek? Już pal sześć firma (że od produkcji modeli do sklejania) ale ogólnie to jest aż tak źle z wykonaniem itp? Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Chyba plastik-fantastic gb ;) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 Chyba plastik-fantastic gb icon_wink.gif Czasem lepiej milczeć niż pisać bzdury. Siedzi tam V1 taka jak w Famasie TMa. Ja szukam tego w normalnej cenie już bardzo długo bo bardzo potrzebuję to kupić. Z tego co pamiętam nie ma HU. Quote Link to post Share on other sites
Kaem556 Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 A jaka cena za to była by opłacalna? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts