Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dziwny problem z m4 JG

Recommended Posts

No więc problem jest następujący, strzelam na pusto-elegancko, odgłos prawidłowy. Wsadzam magazynek i:

-kulka wylatuje, a GB wydaje odgłos jakby zaraz miał wylecieć przez lufe, i kulka przelatuje pi razy oko 15 metrów

-kulka łapie ścinkę w lufie

Lufa czysta, od kulek to nie zależy na pewno bo próbowałem na wielu od PJ, przez Gold fire aż po MadBulle i Blastery. Na wszystkich to samo.

W GB wszystko wygląda w porządku.

Co to może być? :poddanie:

Ah, zapomniałem napisać-lufa, gumka i dysza Systemy, komora King Armsa, sprężyna sp120 Guardera, głowice stock. Może będzie potrzebne to info :)

Edited by Kaczma

Gogetek - bez sensu ta wypowiedź, bo chyba pomyliłeś tłok z innym podzespołem dżirboksa ;-).

A co to za odgłos:

a GB wydaje odgłos jakby zaraz miał wylecieć przez lufe
? Bo jakoż iż, każdy rzeczywistość interpretuje inaczej to mogę się tylko domyślać co zacz. Domyślam się, że strzał jest jakoby przygłuszony - coś na kształt zacinki kulki w lufie na semi?

Przyczyna takiego skutku? Źle założona i podwijająca się gumka, zbyt mocno podkręcony HU lub/i za duży dystanser.

Edited by Gogin

Podkładkowałem i składałem sam i wszystko chodziło dobrze. Po pewnym czasie dopiero pojawiły się problemy. A ten odgłos GB to takie charczenie. Dystanser jest spoko, jak ustawie HU na zero to się dzieje to samo. Dziwne jest to że od czasu do czasu strzela dobrze.