Kaczma Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 (edited) No więc problem jest następujący, strzelam na pusto-elegancko, odgłos prawidłowy. Wsadzam magazynek i: -kulka wylatuje, a GB wydaje odgłos jakby zaraz miał wylecieć przez lufe, i kulka przelatuje pi razy oko 15 metrów -kulka łapie ścinkę w lufie Lufa czysta, od kulek to nie zależy na pewno bo próbowałem na wielu od PJ, przez Gold fire aż po MadBulle i Blastery. Na wszystkich to samo. W GB wszystko wygląda w porządku. Co to może być? :poddanie: Ah, zapomniałem napisać-lufa, gumka i dysza Systemy, komora King Armsa, sprężyna sp120 Guardera, głowice stock. Może będzie potrzebne to info :) Edited November 22, 2009 by Kaczma Quote Link to post Share on other sites
Gogetek Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Sam to montowałeś ? Bo jak tak to może coś skaszaniłeś, może tłok nie do końca dosięga kulki i tylko na te pare metrów wali, albo w ogóle ich nie łapie. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 (edited) Gogetek - bez sensu ta wypowiedź, bo chyba pomyliłeś tłok z innym podzespołem dżirboksa ;-). A co to za odgłos: a GB wydaje odgłos jakby zaraz miał wylecieć przez lufe ? Bo jakoż iż, każdy rzeczywistość interpretuje inaczej to mogę się tylko domyślać co zacz. Domyślam się, że strzał jest jakoby przygłuszony - coś na kształt zacinki kulki w lufie na semi? Przyczyna takiego skutku? Źle założona i podwijająca się gumka, zbyt mocno podkręcony HU lub/i za duży dystanser. Edited November 22, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Albo popychacz nie chodzi jak należy z powodu złego podkładkowania lub braku właściwej sprezynki. Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted November 23, 2009 Author Report Share Posted November 23, 2009 Podkładkowałem i składałem sam i wszystko chodziło dobrze. Po pewnym czasie dopiero pojawiły się problemy. A ten odgłos GB to takie charczenie. Dystanser jest spoko, jak ustawie HU na zero to się dzieje to samo. Dziwne jest to że od czasu do czasu strzela dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts