Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

RK-02 - problem z akumulatorem

Recommended Posts

Jako, że to mój pierwszy post na tym forum - witam wszystkich użytkowników. Mój problem dotyczy repliki Boyi RK-02, a konkretnie akumulatora ( Akumulator 8,4V o pojemność 1100 mAh Ni-Mh). Ponieważ wiele razy miałem z nim problemy wysłałem replikę do serwisu na gwarancje. Dowiedziałem się od nich, że ów akumulator jest "strzelony", a na akumulator i ładowarkę dołączoną przez producenta do zestawu udzielają wyłącznie gwarancji rozruchowej. Zostałem więc z repliką, lecz bez baterii i stąd moja prośba: Czy moglibyście doradzić mi, jaki akumulator mam teraz kupić, aby replika działała sprawnie?

Aku stick jak się domyślam, więc jakiś firefox 9.6V na ten przykład. Do tego jakaś ładowarka - poczytaj na forum, coś znajdziesz.

Powiem tyle, że w tej repliczce wypadałoby by włożyć normalną sprężynę i zrobić porządny shimming, to będzie chodzić lepiej i mechanizm nie będzie się zacinał.

wg mnie: G&P 2200 mah 8,4V lub lepiej 9,6V

poszukaj jej w Capri, na Specshopie itp (lista sklepów na głównej stronie wmasg i na forum).

Zrzuć się też z kumplami czy coś i kupcie se mikroprocesorówkę z opcją rozładowania, bo na tej chińskiej wolnoładowarce to szkoda zajeżdżać firmowe baterie.

Przeczytaj temat o RK-01 i RK-02. Masz tam trochę propozycji baterii a przy okazji dowiesz się conieco o swojej replice. Warto poświęcić te parę dni na poczytanie.

• 2 weeks later...