jumpstyler Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Witam ! Mam taki mały problemik. A zatem: Nie wiem czym rozładować aku 8,4V Od kolegów słyszałem, że żarówką samochodową. Do chyba dobry pomysł, ale nie wiem jaką żarówkę kupić. Myślę o 9V żarówce. Dobra będzie? I ile by się rozładowywało taką baterię taką żarówką. Przypominam, że bateria ma 8.4V i ma poj. 1200 mAh na ogniwach Ni-Cd. Z góry dzięki. 8) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 kup ładowarkę z funkcja rozładowywania jeżlei nie chcesz zakatować baterii niklowo-kadmowej ( efekt pamięciowy) Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted December 9, 2009 Author Report Share Posted December 9, 2009 http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...12v_mw-689.html to mogło by być ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 nioe bierz jej bo sie zepsuje. kiedy wreszcie zrozumienie że bateria musi mieć dobra ładowarkę szczególnie dobra bateria. prosze nie denerwujcie mnie. ( jestem od soboty na ketonalu dzis wyrwałem zeba i zab który lezy teraz w koszu mnie boli jak czytam takie tematy... ) Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted December 10, 2009 Author Report Share Posted December 10, 2009 a z tą żarówką to dobry pomysł? bo nie dostałem konkretniej odpowiedzi :D Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 (edited) Jak by tutaj uniknąć złośliwej odpowiedzi? Żarówka może i dobry pomysł, ale jakby po drodze był jeszcze układ odcinający prąd przy jakimś spadku napięcia. Daaaawno, dawno temu, jak używano pakietów 28ogniw (sanyo 1000 nicd), to się majstrowało takie specjalne pudło z igłami, to robiło tak, że rozładowywało każde ogniwo z osobna. Balanser i rozładowywarka w jednym. Cóż, to były złe, stare czasy, gdy się walczyło z efektem pamięci na każdym kroku i gdy się zbliżała zima, każdy miał ochotę się pociąć. I odpowiadając na pytanie : NIE polecam. Znajdź kogoś z przyzwoitą ładowarką impulsową i sprawa załatwiona. O, to w sumie jest dobry pomysł (chyba) : podłącz do karabinu, i strzelaj tak długo, aż będzie ledwo ledwo obciągać sprężynę. Edited December 10, 2009 by Agata Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted December 11, 2009 Author Report Share Posted December 11, 2009 strzelanie dobre. ale przebieg będzie rósł. a lepiej jest mieć mały i lepiej potem w razie czego sprzedać ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Ja miałem tę ładowarkę przez dłuższy czas i nigdy nie robiła mi problemów. Także ja jednak ją muszę pochwalić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts