garol80 Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Witam, chciałem się zapytać skąd dostane sprężynę do Beretta KSC Japan Ver. (kiedyś dostępna na Tajwanie). Dokładnie chodzi mi o ta która odbija spust. Teraz po każdym strzale muszę palcem cofać spust. Znalazłem coś takiego: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2024 Ale jest to trochę za drogie bo potrzebuje tylko jedna sprężynkę. Zastanawiam się czy inne (od glocka np.) nie będą mi pasowały. Proszę o pomoc, pozdro Garol Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 W pistoletach kurek nie jest napinany sprężyną tylko cofającym się zamkiem, który cofa się dzięki gazom. Sprężyna kurka umożliwia zbicie kurka czyli powrót do pozycji pierwotnej. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 nie łapie Foka, kolega nie pisał nic o kurku... Ja te sprężynki dobieram ze starych budzików i minutników. Niektóre pasują. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Aaaa spust, mea culpa... Quote Link to post Share on other sites
garol80 Posted December 13, 2009 Author Report Share Posted December 13, 2009 Czyli nie musi być coś specjalnego? To postaram się coś poszukać ale i tak proszę o jakieś propozycje. Dziękuje za odp. Quote Link to post Share on other sites
Ownage Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Sprezyna spustu z tego podanego zestawu powinna pasowac bez wiekszych problemow nawet jesli w opisie nie ma podanego zastosowania do replik KSC. Swoja droga, czy w budzikach, minutnikach sa az tak "mocne" spezyny jak ta spustowa? ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Ownage, w starych, radzieckich dużych budzikach nie takie rzeczy w środku się znajdowało :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts