oliie Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Witam, mam pytanie: Jak ustawić wysokość szczebinki (dobrze to określiłem? chodzi o tylni iron sight) w HK416 od JG? Czytałem na paru stronach, ale niewiele mi to mówiło. Link to post Share on other sites
arend Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 ten "szczerbinek" chyba niema regulacji góra-dół wygląda jak z niemieckiej serii G/MP i tam masz tylko regulację wielkości otworka na bębnie przeziernika Link to post Share on other sites
edwin_83 Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Również mam JG HK416 i owszem, kiedy się tym kręci, to przeziernik ma delikatny ruch góra-dół. Ale niewiele to daje, a na "odległościach ASG" najlepszymi pozycjami był nr2 i nr3 - kulki były w celu przy około 30m (cel formatu A4-A3). Jedyne co mi nie pasowało w moim przezierniku, to to, że mogłem po kolei przełączać przez pozycje 2-3-4-1, a nie zgodnie z wielkością otworów 1-2-3-4. Nie wiem, czy to wada fabryczna, czy może tak ma być, a ja się nie znam. Pozdrawiam, edwin_83 Link to post Share on other sites
Recommended Posts