darkness24 Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Mam taki problem . Ostatnio po szkoleniu musiałem rozładować batkę, podłączyłem więc żarówkę 12V/25w/25w ale zapomniałem ją wyjąć i dopiero się skapnąłem gdy przestała świecić. Wyjąłem ją natychmiast i sprawdziłem ile batka ma V, miała wtedy 1,8V więc nie wiedząc co robić podłączyłem ją dosłownie na minute do ładowarki i znowu miała 8,7 V. Dziś dałem ją do ładowania pełnego i po tym wziąłem podłączyłem ją do repliki ( miała 9,8V) po hmm . no powiedzmy ze z 500 strzałach spadło już do 9,10V. Teraz dałem ją do żarówki tym razem tylko sprawdzam na bieżąco ile ma i jakoś wolno się rozładowuje (po 15 minutach spadło do 9V). Czyżbym rozwalił se batkę czy tylko przy napięciu 9,8V-9V szybko spada napięcie ale potem trzyma już dłużej ? a Batka to Sanyo 1800mAh 8,4V Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Uszkodziłeś batkę i tyle, zainwestuj w porządna ładowarkę modelarską. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=68458 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts