Angmar Posted December 16, 2009 Report Share Posted December 16, 2009 (edited) Kupiłem używaną, m15a4 CA, ale podczas srzelaniki replika przestała strzelać a sinik pracował. Po rozkręceniu okazało się ze ostatni ząb tłoka jest wyłamany. Wymieniłem tłok i na następnej akcji to samo się stało co może być tego przyczyna ? Stockowy tłok był plastikowy drugi tez. Replika nie jest tuningowana w żaden sposób Sprężyna stockowa m100 Używam baterii 8,4v. Proszę o pomoc. Edited December 16, 2009 by Angmar Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 16, 2009 Report Share Posted December 16, 2009 Była wymieniana głowica cylindra albo tłoka? Sprawdzić jak zębata tłokowa łapie ostatni ząb tłoka (może łożysko z jednej strony przy zębacie tłokowej poszło w diabły), albo shimming przy rozbieraniu mechanizmu któregoś razu poszedł się paść, ciężko stwierdzić na odległość. Quote Link to post Share on other sites
hesus51 Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Tak jak napisał Gogin duża szansa, że padło łożysko od zębatki tłokowej. Miałem podobną awarię, łożysko padło z jednej strony zębatki tłokowej i urwało 3 ostatnie zęby z tłoka. Nie musisz rozbierać gb żeby stwierdzić czy łożyska są całe. Z zewnętrz będzie widać czy są całe. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Przez "ostatni ząb tłoka" masz na myśli ten gruby plastikowy, czy stalowy? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Ostatni ząb - ten który pierwszy jest łapany przez zębatkę tłokową. Stalowy ząbek jest pierwszy w praktycznie każdym tłoku kompozytowym. Quote Link to post Share on other sites
Angmar Posted January 7, 2010 Author Report Share Posted January 7, 2010 Problem rozwiązany mam nadzieję. Siadłem na spokojnie przez weekend i okazało się ze był złamany ząb w zębatce środkowej (nie zauważyłem tego wcześniej :cry: ) po wymianie jej oraz tłoka strzela normalnie jak dotąd. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts