blood-rayne Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Witam Potrzebuje nowy szkielet GB. Chciałbym kupić pożadzny szkielet. Zastanawiem sie nad GB G&P http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5135 oraz King Arms'a http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5507 . Ktory z nich jest leprzy czy moze istnieje w tej cenie cos leprzego. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 Ja mogę ci polecić G&P ale to zależy jakie części mają być w środku jaka sprężyna jaka batka itp Podrawiam Kamil Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 (edited) Nie wiem jak inne szkielety G&P ale mój (łożyska 7mm) taki http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1724 długo latał na stocku,póżniej na SP120 Guarder przeleciało parę kilo kompozytu,następnie SP130 Guarder,póżniej SP140 Guardera,a obecnie wróciłem do SP130 i nadal lata i nic się nie dzieje(dodam że te wszystkie springi latały na stockowych zębatkach i białym tłoku G&P na full auto,obecnie nawet na lipo 11,1V) Także od siebie polecam tan szkielet,dużo ludzi z tego forum również czytałem że bardzo chwali. Edited December 24, 2009 by Sebi_S Quote Link to post Share on other sites
blood-rayne Posted December 24, 2009 Author Report Share Posted December 24, 2009 (edited) To dobże ;) tylko ze u mnie jest problem mianowice posiadam takie cuś http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2622 .Dowiedziałem się że jest to ciężki tłok i poprzednie GB przez to popękały czy te G&P wytrzymaja ? Czy trzena wymienic tłok i głowice ? Mam batke s anyo 9.6v 1700mAh. Zębatki stokowe CA sprężyna G&G m120 i silnik TM EG-MAX Hyper 1000 Edited December 24, 2009 by blood-rayne Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 Jak chcesz zmniejszyć naprężenia to tłok zdało by się wymienić na lżejszy, i kilka fps-ików może nawet przybędzie. Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 (edited) Tak jak pisałem wczesniej u mnie lata aktualnie na SP130 Guardera do tego borek Guardera,prowadnica sprężyny łożyskowana stalowa,stockowy biały tłok G&P i to wszystko na lipo 11,1V i fruwa jak ta lala. Do tego założyłem komore KA i poszedłem za rada kolegów i podłożyłem kawałek gumy przed komorą co dodatkowo ustabilizowało i usztywniło przednia ściankę szkieletu(przy składaniu body musze dobrze docisnąć replike do podłogi żeby wszystko się zsuneło. Po tym zabiegu szkielet komora i body tworzy mocne oparcie dla walącego tłoka :uśmiech: Edited December 24, 2009 by Sebi_S Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 (edited) Przede wszystkim będzie miał więcej FPSów jak zmieni cylinder. W tym zestawie jest sprężyna M120 i cylinder typ 1!! :wink: Nie lepiej typ 0 i M110? Edited December 25, 2009 by PiterTKD Quote Link to post Share on other sites
blood-rayne Posted December 28, 2009 Author Report Share Posted December 28, 2009 Byłem dzisiaj w Spec'u i nie maja tego GB G&P na stanie co gorsza dostawa nie jest planowana przez najblirzsze 3 miesiące :wink: . Warto czekać na ten GB czy polecacie coś innego. Dodam ze aktualnie nie mam GB wiec czas odgrywa ważna role w tym wszystkim. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 daj szkielet guardera :) albo systemy ;) Quote Link to post Share on other sites
zlotybb Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 ten szkielet http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1023 to wytrzyma spokojnie sprężynę sp130 guardera ?i batke 9,6v ?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Na ASGshopie też mają te G&P. Quote Link to post Share on other sites
blood-rayne Posted December 30, 2009 Author Report Share Posted December 30, 2009 Też niedostępny ;/ skłaniam sie ku temu http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=83223 miał kiedys ktos tego GB ? Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Nie pchałbym się. To "coś" ma kulki 9MM, które są ciężko dostępne u nas w polsce. Quote Link to post Share on other sites
blood-rayne Posted December 30, 2009 Author Report Share Posted December 30, 2009 Czyli pomijajac ewentualną awarje łożysk to GB jest ok ? Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Na pewno tym bardziej, że kwa robi repliki li-po ready, a więc powinien przeżyć katowanie ROF'em. TY bedziesz z tego co wyczytałem wsadzal m130 i 9.6v? Jak dla mnie da rade, jednak o kulki bym się juz martwił. Na m120 będzie śmigać, ale na m130 mogą się już sypnąć. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Nie pchałbym się. To "coś" ma kulki 9MM, które są ciężko dostępne u nas w polsce. Średnica łożysk 9mm, otworu na oś zębaty jakieś 3mm, także jedna kulka ma też jakieś 3mm średnicy, to dwa razy więcej niż w kulkowych 6mm. Moim zdaniem nieśmiertelne toto jest - niesłyszałem jeszcze by komuś padły 8mm kulki, ale kto wie. Z zagranicznych for z tego co czytałem, szkielety są bardzo OK. Ciekawi mnie tylko jak wygląda dobry shimming na tych 9mm, pewnie nawet XYT chodzą jak złoto ;). Quote Link to post Share on other sites
blood-rayne Posted December 30, 2009 Author Report Share Posted December 30, 2009 W GB na początku bedzie smigac max m120 na 9,6v lecz docelowo (po nabyciu 2 repliczki) bedzie m100 do CQB i tez 9,6v. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 to z palcem w tyłku chiński szkielet ci wytrzyma.... :) Quote Link to post Share on other sites
blood-rayne Posted December 31, 2009 Author Report Share Posted December 31, 2009 No nie wiem GB wzmocniony ICS'a padł przy m120 a na nowym BOYi'a nie wystrzelałem nawet low capa i też się rozsypał :wink: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 źle poskładany albo wadliwy egzemplarz mogłeś mieć :P Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Z chińskich dobre są JG. Do BOYI mam dystans :) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Z chińskich dobre są JG. Do BOYI mam dystans :) Podobnie uważam, JG, Cyma, potem Boyi, reszta chińskich GB nie jest warta uwagi - zbyt kiepskie już są. Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 (edited) Raczej złe poskładanie, wystarczy ze głowica cylindra będzie o 0,5mm za duża i już po szkielecie mi się przez to posypał szkielet CA po paru strzałach. Przed złożeniem lepiej włożyć sama głowicę cylindra i cylinder do szkieletu i zobaczyć czy się złożyło ładnie wszystko. Edited January 2, 2010 by Mulis Quote Link to post Share on other sites
zlotybb Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Witam, mam pytanie dotyczące tego http://www.tacticalairsoftsupply.com/shop/...fer-system.html czy ta część jest dostępna na polskim rynku ?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts