Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Propper czy Miwo Military  

24 members have voted

1. 1. Co Twoim zdaniem jest lepsze

• Propper
      7
    • Miwo Military
      9
    • Inna firma
      8

Recommended Posts

Jak w tytule chciałbym się podjąć temtem umundurowania produkowanego przez Amerykańską firmę Propper, a naszą ojczystą firmą Miwo MIlitary. Umundurowanie w kroju ACU (Army Combat Uniform), w kolorystyce MultiCamo

Na pierwszy ogień bierzemy "bluzy"

bluzapropper.jpgbluzamiwomilitary1600x1.jpg

Po lewej Propper a po prawej Miwo Military

Oba produkty są do siebie bliźniaczo podobne, lesz nasz rodzimy produkt ma pewne rozwiązania dzieki którym moim zdaniem góruje na amerykańskim produktem.

1. Jedna płaska kieszeń na piersi zamykana zamkiem błyskawicznym

2. Kieszenie na ramionach przyszyte pod pewnym kątem ułatwiające dostęp do zawartości (minusem jest to że plakietka z flagą ustawiona pod kątem wygląda mało estetycznie, a przynajmniej nie zbyt galowo)

3. Nad kieszeniami na piersiach naszyte są odcinki taśmy veltro do mocowania plakietek z nazwiskiem i grupą krwi (niesty firma Propper o tym nie pomyślała)

Na drugi ogień przyjrzymy się różnica spodni

spodniepropper.jpgspodniemiwomilitary.jpg

Tutaj chyba nie ma zbyt wiele do dyskusji ponieważ spodnie są prawie identyczne

w tym że nasz rodzimy produkt jest wzorowany na amerykańskich spodniach M-65, a spodnie firmy Propper są ciut luźniejsze, Liczba kieszenie jak również ich krój oraz sposób zapinania są niemal identyczne.

Może to tylko moje spostrzeżenia ale wydaje mi się że Polski MultiCam jest ciemniejszy i bardziej zielonkawy (lepszy do polskich gęsto zalesionych itrawiastych warunkó), w porównaniu z Propper'owskim MultiCam który wydaje mi się bardziej dostosowany do warunków pustynnych i stepowych

Najważniejszą cecha polskich produktów jest cena

Polska Bluza to koszt 161,50 PLN a Propper to w najtańszym wypadku 189,00 PLN, ceny spodni to tak samo jak bluz 161,50 PLN(Miwo MIlitary) 189,00 PLN(Propper)

Cały ten temat jest tylko moimi spostrzeżeniami popartymi informacjami handlowymi tych firm a także zdjęciami dostępnymi w internecie. Nie mam żadnego wyrobionego zdania o tych mundurach więc chciałbym poznać zdanie właścicieli w.w produktów. Co waszym zdaniem jest lepsze, który mundur jest wygodniejszy i bardziej uniwersalny pod względem kolorystyki a także kroju

Oświadczam że nie jestem przedstawicielem żadnej z w.w firm

Edyta:

Proszę administracje forum o przeniesienie tego tematu do odpowiedniego działu

tj. Strona główna > Forum > Militaria > Mundur i oporządzenie

(Powód: przez nie uwagę zamieściłem w złym dziale

Edited by Szefu_eNHa

Skoro nie miałeś tych mundurów nawet w rękach, nie chciało Ci się o nich poczytać, to dlaczego bierzesz się za ich ocenę?

Propper nie produkuje mundurów w kamuflażu MultiCamo. Różnice kolorów wynikają z różnic w warunkach robienia zdjęć, różnice faktyczne są niewielkie.

Propper nie produkuje mundurów w kamuflażu MultiCamo

Czy oby na pewno ??

image1xf.jpg

Link do sklepu internetowego gdzie chyba wyraźnie pisze MultiCamo

Skoro nie miałeś tych mundurów nawet w rękach, nie chciało Ci się o nich poczytać, to dlaczego bierzesz się za ich ocenę?

Nie oceniam lecz są to moje prywatne spostrzeżenia a jednocześnie pytanie do użytkowników

Nie mam żadnego wyrobionego zdania o tych mundurach więc chciałbym poznać zdanie właścicieli w.w produktów. Co waszym zdaniem jest lepsze, który mundur jest wygodniejszy i bardziej uniwersalny pod względem kolorystyki a także kroju

[To jest takie dobre, że zmieniłem rozmiar obrazka, żeby go nie kasować :D]

Ślepy czy po prostu głupi? Subtelną różnicę między wyrazami MULTICAM a MULTICAMO jesteś w stanie wychwycić?

Tak więc bądź na tyle łaskaw i wytłumacz mi różnice między MultiCam a MultiCamo, bo jak widzisz jestem od niedawna na tym forum. BTW ten Topic był stworzony by rozwiać moje wątpliwości na temat tych produktów a nie walki werbalnej. Więc będę wdzięczny za wszelkie informacje ze strony użytkowej tj. jakoś materiałów i wykonania

Ja pierdziele - multicam jest kamuflażem opracowanym przez firmę CRYE Precision. A multicamo jest to podróbka chińska i wariacja na temat oryginalnego multicama. Poza ty MiwoM szyje w Suezie co jest polską wariacją nt oryginalnego multicama - do teraz nie umiem tego rozpoznać ale tak jest.

Nie bierz się za ocenianie czegoś o czym nie masz bladego pojęcia oprócz tego że jest to modne.

Ja pierdziele - multicam jest kamuflażem opracowanym przez firmę CRYE Precision. A multicamo jest to podróbka chińska i wariacja na temat oryginalnego multicama. Poza ty MiwoM szyje w Suezie co jest polską wariacją nt oryginalnego multicama - do teraz nie umiem tego rozpoznać ale tak jest.

Tylko, że Crye ma możliwość udzielania licencji na swój kamuflaż do którego ma patent. Robi to z premedytacją i firmy, które posiadają licencję Crye na produkcję umundurowania to właśnie Propper i Tru-Spec. Obaj producenci niestety szyją te mundury w mieszance 65 Poly 35 Cotton, więc poza kamuflażem nie ma to żadnych wartości użytkowych. Tak więc w tym aspekcie Szefu ma rację, ale reszta jego postów to stek bzdur i powierzchowna ocena.

Czemu po prostu nie wyprowadzicie kolegi z błędu i nie napiszecie, że "MultiCam" to nazwa własna, dotycząca konkretnego wzoru firmy CP.

Rany, ileż można... CP ma patent na ten wzór, ale inne firmy również go używają z racji tego, że Crye odsprzedaje licencję za wielkie pieniądze. Multicam nie jest krojem munduru, więc w tej sytuacji Szefu ma rację.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...