rodnath Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Jest na forum. Szukanie nie boli :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 daj m120 i borek i batkę mocniejszą ;] nie zapomnij o baterii ;] co do smarowania było na forum wypisane co sie smaruje i jakim smarem http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=71799&hl= http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=37660&hl= post nr 10 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=48063&st=20 Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted December 27, 2009 Author Report Share Posted December 27, 2009 dzieki wam za pomoc : ) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 (edited) Moja argumentacja? Pewnie większe doświadczenie praktycznie w składaniu replik niż Twoje rodnath. Po prostu zbyt dużo razy widziałem jak do różnych szkieletów nie pasuje głowica cylindra BU Guarder'a przez większą średnicę niż innych producentów, zależy to oczywiście też od szkieletu dżirboksa, ale z reguły bez modyfikacji się nie obędzie. Można zamknąć GB na tej głowicy, ale się nie domknie i szkielet pęknie przy następnych kilkudziesięciu/kulkiset cykli. I oczywiście jak zwykle największe problemy mają Ci którzy nawet tych części nie mieli w łapkach. Edited December 28, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 No z tą inną średnicą to trochę przesadzasz... Organoleptycznie sprawdzone borki z CA, Systemy i Guardera- różnic w średnicy nie zauważyłem. Natomiast masz rację szkielet nie domknie się jeżeli ktoś próbuje wepchnąć na siłę głowicę cylindra v3 do szkieletu v2... Co do mojego "doświadczenia" to może nie jestem rasowym serwisantem i nie zabiegam o to, ale swoje widziałem i dziecka w brzuch sobie wepchnąć nie dam 8-) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Moja argumentacja? Pewnie większe doświadczenie praktycznie w składaniu replik niż Twoje rodnath. Po prostu zbyt dużo razy widziałem jak do różnych szkieletów nie pasuje głowica cylindra BU Guarder'a przez większą średnicę niż innych producentów, zależy to oczywiście też od szkieletu dżirboksa, ale z reguły bez modyfikacji się nie obędzie. Można zamknąć GB na tej głowicy, ale się nie domknie i szkielet pęknie przy następnych kilkudziesięciu/kulkiset cykli. I oczywiście jak zwykle największe problemy mają Ci którzy nawet tych części nie mieli w łapkach. chodzi ci o rozwiercenie otworów w głowicy ? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 chodzi ci o rozwiercenie otworów w głowicy ? Też, ale również jak pisałem - o większą średnicę głowicy tej "U" kształtnej części gdzie są otwory na te wypustki w GB. Nie twierdzę, że do każdego szkieletu te borki nie pasują dobrze, ale zdarza się dość często właśnie to o czym pisałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts