fooze Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Witam. spedzilem ostatnio kilka dobrych godzin na szukaniu tanich kopii niemieckiego umundurowania z II WŚ, jednak na polskich stronach jak i allegro czy ebay nie znalazlem tego co mnie interesuje a wlasciwie w tej cenie ktora mnie interesuje ;) chodzi oto żeby cena zmieściła sie w 150zł. za komplet bluza + spodnie. nie musi być to super dokladnie odwzorowane wazne zeby sie w miare kolorystycznie zgadzało + insygnia. Prosiłbym o podanie jakiś sklepów [niekoniecznie polskich] gdzie mozna by dostac cos takiego w niskiej cenie... Tudziez inaczej, czy dało by sie przerobic inne mundury [np. NVA] tak by stylizacja przypominały m40 lub podobne.? Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Jedyna opcja cenowa która pasuje do twoich wymagań do bluzy i spodnie szwajcarskie ddr-owskie lub szwedzkie dostępne na allegro . Quote Link to post Share on other sites
fooze Posted December 27, 2009 Author Report Share Posted December 27, 2009 dzieki za odpowiedż :) nie jest podpisane czy to DDR ale domyslam ze to taki komplet: nic podobniejszego nie ma ;) przy okazji znalazlem coś takiego: http://allegro.pl/item834634273_niemiecki_...krawieckie.html ;> Quote Link to post Share on other sites
Kamilp5a Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Jakiś mało podobny ten mundur. W porównaniu do tego lepszy już będzie szwajcar. Quote Link to post Share on other sites
fooze Posted December 27, 2009 Author Report Share Posted December 27, 2009 (edited) to wlasnie niby jest szwajcarski ale z jakich lat to nawet nie jest napisane a nie znam sie na umundurowaniu historycznym ;) http://allegro.pl/item863053158_mundur_szw..._ladownica.html rozumiem ze chodzi oto co mozna dostac w ranger shopie.? edit: ok znalazlem na allegro co chcialem, dzieki za podpowiedzi do zamkniecia mysle temat przeróbkami zajmie sie dalej moja babcia... tylkop jak jej powiedziec "babciu doszyjesz mi sfastyke?" :D Edited December 27, 2009 by fooze Quote Link to post Share on other sites
Kamilp5a Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Ma allegro można często kupić adler bez swastyki (puste kółeczko), do airsoftu to nawet i lepiej bo nikt nie bezie krzywo patrzył. Quote Link to post Share on other sites
fooze Posted January 3, 2010 Author Report Share Posted January 3, 2010 dzieks. przy okazji jeszcze oznaczen, patek itp. orientuje sie ktos czy ten sklep www.mundury-historyczne.pl prowadzi sprzedaz 'na miejscu' zeby wpasc ocenic, spytac o rade i podejrzec.? ;> Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 (edited) Na 99% będą tu: http://www.motoweteranbazar.com/ Edited January 4, 2010 by Sepp Quote Link to post Share on other sites
fooze Posted January 4, 2010 Author Report Share Posted January 4, 2010 ciekawie wygląda, ale chyba wole zajrzec blizej domu niz jechac 200km do łodzi ;) Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Nie polecam za bardzo Franka... wysyłka wygląda u niego tragicznie... lepiej zamów sobie z rekonstrukcji.pl . Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Zgadza się, jeśli chodzi o normalną rekonsrukcję postaci z danego okresu, ale kolega Fooze poszukuje niedrogich Ersatz`ów do stylizowania Soldata w ASG, więc mu Franek wystarczy. ;-) Quote Link to post Share on other sites
fooze Posted January 7, 2010 Author Report Share Posted January 7, 2010 tak wlasnie, nie potrzebuje mega szczegółów. i jeszcze jedno wczoraj wyczytalem gdzies ze szwajcarski mundur najbardziej nada sie na stylizacje munduru SD prawda.? i czy to nie bedzie lekka przesada brać tak wystylizowanego munduru na lesne strzelanki.? Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 SD do lasu to tak średnio się nadaje . Na zwykłe strzelanki rzeczywiście niezbyt widziałoby mi się chodzić w mundurze z symbolami nazistowskimi . Quote Link to post Share on other sites
fooze Posted January 8, 2010 Author Report Share Posted January 8, 2010 jeszcze dzis wpadlem na pomysl czy nie zastapic szwajcara, bluza BDU w kamuflażu Splinter. ehh.. bo tak widze ze facet ktory sprzedaje na allegro szwajcary wrócił chyba z urlopu wiec trzeba brac sie zamawianie i ladowac akumulatorek ;) Quote Link to post Share on other sites
grenadier Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Proponuję jeszcze odwiedzić okoliczne szmatexy ;) może tam coś znajdziesz odpowiedniego w takiej cenie, spodnie garniturowe kolor a`la faldgrau ;) i jakaś bluza, powinieneś się spokojnie zmieścić w cenie. Quote Link to post Share on other sites
genocyd Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 1. hej ostatnio znalazlem na ebayu szwedzkie bluzy mundurowe z okesu ww2 (te z kieszeniami z tylu na tylku, pare osoob reklamuje je jako dobra baza do przeroobki na Germanske. Drodzy koledzy jak to z tym jest? To znaczy warto? do stylizacji i w dalszej perspektywie? 2. czy na smockach wermahtu nosi sie (nosilo) jakies insygnia, rangi itp? 3. zakladajac ze wejde w posiadanie sniper smocka z kapturem i "VEIL" , oporzadzenie (w sensie y pas, ladownice) mam (powinno sie) nosic na, czy pod smockiem? btw na wszelki wypadek na razie bawie sie stylizacja nie rekonstrukcja Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 1. Stylizacja jak najbardziej . Nie wiem co masz na myśli mówiąc dalsza perspektywa ;) , jeżeli coś związanego z rekonstrukcją to absolutnie nie ;-) . 2. Były , ale stosowano je bardzo rzadko i były to oznaczenia jedynie wyższych rang. 3. W bardzo wczesnych fazach wojny Waffen SS nosiło bluzy maskujące na oporządzeniu, jednak u WH nigdy czegoś takiego nie widziałem , dlatego z przyczyn praktycznych lepiej załóż oporządzenia na kangurkę. Pozdrawiam, Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts