szczurto Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Witam mam pytanko jak w temacie jaka dysza uszczelniona moge zastapic oryginalna z g36k firmy jg?? Chodzi mi o poprawienie szczelnosci i zeby wszystko pasowalo do siebie ladnie(pojedyncze kulki i brak blokowana sie). Gdzies czytalem ze jest jakass nietypowa taka nie od giety. Prosze o pomoc Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 od Auga Quote Link to post Share on other sites
szczurto Posted December 27, 2009 Author Report Share Posted December 27, 2009 Tez mi sie tak wydawalo ale pisalem do Krakmanow i odpisali ze lepiej dziala org. dysza niz uszczelniona dysza od auga. Wiec jak to jest??? Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Odpowiedz sobie sam, czy wolisz mieć za uszczelnienie gumowy oring, czy słowo od krakmanów i, jeżeli masz szczęście trochę smaru miedzy dyszą, a tuleją głowicy cylindra :wink: Quote Link to post Share on other sites
szczurto Posted December 27, 2009 Author Report Share Posted December 27, 2009 Dziekuje za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Prawda jest taka, że dysza od AUG'a nie pasuje do G'iety JG, mając na myśli, że dobre paredziesiąt epfeesów będzie Ci uciekać bez modyfikacji komory (mierzyłem na chrono), lepiej już się tu sprawuje stock'owa dysza, tak do 450 fps spokojnie, wystarczy ją smarem doszczelnić i będzie banglać, także krakmani dobrze radzili. @rodnath - no pewnie, że każdy woli gumę niźli suche zapewnienie o lepszym jutrze, tylko co z tego jak dysza z gumą nie będzie się uszczelniać z kołnierzem. Czyli ogólnie jak nie chcesz tam wstawiać czegoś twardszego od M130 to daruj sobie rady kolegów wyżej. A jak chcesz to kup komorę CA i dyszą uszczelnioną od G36 CA, wsio. Quote Link to post Share on other sites
szczurto Posted December 28, 2009 Author Report Share Posted December 28, 2009 Gogin- tutaj tez dziekuje za szybka i dokladna wypowiedz pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts