skejtowy Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Witam, waham się pomiędzy 4 replikami, 3 Cymy i 1 Boyi, o której mówią, że rdzewieje i ogólnie pic na wodę. Oto link: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...yi_p_j-895.html czy http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...5a_cm-1411.html czy http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmwe...40_cm-1408.html czy AK105 Full Metal [CM047D] który jest na zbrojowni, ale linku nie da rady skopiować Replika ma mi służyć do walki na otwartym terenie no 50m zasięgu by się przydało. I żeby starczył więcej niż na pół roku... Możecie mi polecić coś innego byleby do 600zł :) Z góry dzięki za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Gerhart96 Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 CM.040 od RK-02 różni się jedynie tym że ma metalową komorę hop up. Do walki na otwartym terenie stawiałbym na CM.040 lub RK-02. Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted January 2, 2010 Author Report Share Posted January 2, 2010 A jak to jest, z tym stalowy zatrzaskiem? Bo w Boyi tego nie ma, więc gdzie to można dostać i czy łatwo to założyć? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Bierz cyme, jest piękna. Zarówno wewnętrznie jak i zewnętrznie. 0.45 różni się od 0.40 tylko konwersją, wewnętrznie są takie same - cholernie wytrzymałe. Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted January 3, 2010 Author Report Share Posted January 3, 2010 Dzięki wielkie. A do CM 0.40 trzeba kupić batkę 9.6V stick, czy stockowa uciągnie jeszcze ten sprzęt? Z góry dzięki za odpowiedź.. :) Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 (edited) Stockowa na początek wystarczy, ale żeby mieć jako takiego rofa warto wziąć 9.6V, chociażby dla komfortu psychicznego posiadania dwóch baterii. Edited January 3, 2010 by P3t3r Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted January 3, 2010 Author Report Share Posted January 3, 2010 Rozumiem, to poczekam na dostawę, na Taiwangun, tych batek, a i to 599zł na taiwanie rozumiem, że to uczciwa cena, czy gdzieś może być taniej? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 O ile mi wiadomo to krakmani są najtańsi. Możesz śmiało brać od nich. Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted January 3, 2010 Author Report Share Posted January 3, 2010 Ok, to poczekam do środy na te batki, jak nie będzie, to zamawiam samego AK.... Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Dzisiaj się zdziwiłem, stockowa batka w cm.040 daje rade. Dodam że ROF mnie zadowalał (ogólnie na +) tylko lipol i tak robi swoje. Dodam, że mój egzemplarz ma na pełnym stocku stabilne 435 fps. Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted January 4, 2010 Author Report Share Posted January 4, 2010 Czyli na razie stockowa mi w zupełności wystarczy. A czy opłaca się wymienić od razu gumkę na taką http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...uarder-193.html czy taką http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...guarder-84.html . Nie za bardzo chwalą te gumki, ale to chyba będzie lepsze niż na Stocku, bo Systemy na taiwanie nie mają :( Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Stockowa kręci należycie, nie ma potrzeby wymiany. Osobiście do tego używam kulek 0.28g madbull i jestem zadowolony :) Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted January 4, 2010 Author Report Share Posted January 4, 2010 Z tego co mi wiadomo, tzn. czytając temat o AK 48, ogólnie o tych z nowej serii, masz 550FPS na kulkach 0.20g :D To Ty masz niezłą kosiarę, choć podobno na stocku też będą, olej silikonowy posiadam. Wielkie dzięki zwierzu93 za pomoc i innym który się wypowiadali w tym temacie, dziś zamawiam repliczkę :) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 mam 2 kałaszki, jeden aktualnie ma 545 fps cm.048m, drugi 0.40b i trzyma 435fps. cm.048m ma zrobiony szajs tuning polegający na wymianie dyszy na JBU, m150 guardera i montażu nowych kabli. Reszta stock i ten tuning ma już jakieś pół roku. Działa jako karabin wsparcia na 12v, magazynku typu drum. Jako, że obie cymy mają ten sam gearbox mogę śmiało polecić całą serię nowych cymek, czyli 40,45,48,49,50,51. P.s. stocki tych cymek lubią kulki 0.28g. Byliśmy w kolegą w szoku, jak stockowy AKM na kulkach 0.28 miał więcej zasięgu niż m4 gp na kulach 0.25 i 500fpsach Quote Link to post Share on other sites
napod Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 O CYMA ma precke czy trzeba dokupić? Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Nie nie ma, i trzeba dokupić. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Nie ma precrury, aczkolwiek nie potrzebuję jej. Na skupienie nie narzekam. Lepiej zamiast precki kupić porządne kulasy i tyle. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 To ja jeszcze dopowiem, bo się kolega o wytrzymałość pytał. O cm.40 (bo jedynie z tą miałem styczność, nawet częstą): kolega miał 3 czy 4 letniego, cały czas na M120, wytrzymał na stockowych zębatkach i GB, dopiero przy zacince kulki poszła zębatka, bo tych kilku latach używania (zaczął kombinować z komorami;) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 wait a minute, cm.040 ma max 2 lata. Podejrzewam, że twój kolega miał cm.031 a to jest duża różnica. Nowa seria jest o wiele wytrzymalsza niż 3 czy 4 letnia. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 A może fakt cm.031. Teraz mi się przypomniało oznaczenie jego modelu. Czyli jeszcze lepiej na plus dla cm.040 xD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts