Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

problem z pj najnowszej gen

Recommended Posts

hej

ostatnio zopatrzylem sie w pj spr short (u krakmanow)

nastawialem sie na strzelanie w zimie, na mrozie, wiec od razu wymienilem hop up na silikonowy oraz zakupilem dodatkowa baterie

jednak mam pewien problem

otoz na mrozie dysza na semi wcale sie nie rusza(pozostaje cofnieta), na auto dopiero po seri 5-10 strzalow zaczyna sie ruszac i podawac kulki

ktos wie co to moze byc? ewentualnie co wymieniac?

Też obstawiałbym smar na tulejce co dysza po niej śmiga... Zauważ, że jak trochę na auto pośmiga to się rozgrzewa i zaczyna działać. Możliwe, że na mrozie smar ma za dużą gęstość. Rada?? Wyczyścić i zmienić na doszczelnioną dyszę. W asgshopie wydatek jakichś 25-34 zeta.

Rozgrzewa się? Dysza wciąż jest w tylniej pozycji, wciąż w bez ruchu. A sprężynki GB w chinolach są na tyle twarde, w tym popychacza, że zamarznięty smar na tulejce nie stawiałby wystarczająco dużego oporu, chyba, że dysza jest tak ekstremalnie dopasowana do dzióbka w cylindrze, co w chinolach też nie wierzę. Stawiam dalej, że popychacz obciera o ścianki GB.

Edited by Gogin

Pierwsze moje podejrzenia to była myśl, że smar przymarzł troszkę. Niby GB przesmarowany i wymienione już parę części przez krakmanów, wątpie aby byle gównem posmarowali.

Co do smaru silikonowego to wiem, że spadnie zasięg normalka, gumka musi zostać "przestrzelana" po smarowaniu.

Gogin, zauważ, że tak jak mówiłem, w temperaturze pokojowej jest jak najbardziej ok, pracuje idealnie i ani razu się nie zacięła-na mrozie odmawia posłuszeństwa.

De facto narazie stawiam na przymarzający smar w GB. Przesmaruje jeszcze dysze silikonem i zobaczę co będzie kiedy zostawię emke na dworze.

za jakies 2-3 godzinki dam znac co i jak

Edited by laszak