jumpstyler Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Witam kupiłem tą replikę z tej aukcji: http://allegro.pl/item865164082_m4_jg.html I chciałem się zapytać czy to dobry zakup czy wyrzucenie pieniędzy w błoto. Co mówicie? Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Jeśli faktycznie jest po wymianie części, i to przez kogoś kto umie to zrobić i ma mały przebieg, to sam bym ją chętnie wziął, żeby mieć zapas. Możesz coś jeszcze o niej powiedzieć? Rozmawiałeś ze sprzedawcą? Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted January 5, 2010 Author Report Share Posted January 5, 2010 Tak, rozmawiałem. Przebieg to ok 1k BB (nie chce mi się wierzyć ale dobra ;) ) Gwarancji jako takiej nie ma już ma rok, a z racji, że ten Pan jest serwisantem daje mi tak na 2 miesiące od siebie gwarancję. ;) . Czyli jak serwisant to powinien dobrze części założyć. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Dobrze zrobiłeś JG jest dobre, maja świetne silniki niestety body ABS, ale sobie możesz wymienić, kurcze że nie widziałem tego przed tobą, kupiłem sobie SPR mod1 Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted January 5, 2010 Author Report Share Posted January 5, 2010 A jak myślicie, to jaka generacja jest? Bo się nawet gościa nie zapytałem. Quote Link to post Share on other sites
Krepel Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Pewnie trzecia. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Ja obstawiam na II generację, czy III nie ma czasem metal body? Quote Link to post Share on other sites
Krepel Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 III gen nie ma metal body, ma dobre bebechy, ale jednak metal to nie jest. Metalowe na bodajże jakaś 2009 version. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 To jest na 99% III gen. Pomimo słabej fotki wydaje mi się, że to III generacja. Rozpoznasz ją po czarnym szkielecie, silniku który będzie przyciągał śrubki przez chwyt silnikowy i żębatkach z 8 zapadkami przeciwpowrotnymi i łozyskiem kulkowym na zębatce silnikowej. Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted January 5, 2010 Author Report Share Posted January 5, 2010 To nie dla mnie takie rozpoznawanie. Osobiście przy rozkładaniu bym sobie poradził, ale składaniu już nie ;) Czyli to III gen. Czyli dobrze zainwestowałem pieniądze? Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Bardzo dobrze Quote Link to post Share on other sites
Krepel Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Możesz być spokojny, aczkolwiek w późniejszym okresie nie zawadzi metal body, komora king-armsa, i porządny hop-siup. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted January 5, 2010 Author Report Share Posted January 5, 2010 Czyli długo mi posłuży ? Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 (edited) Jak będziesz o niego dbał to długo ci posłuży, ale metal kup sobie dość szybko +30 do lansu. Edited January 5, 2010 by Wolfran Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 (edited) Znawcy się znaleźli. Póki co, jeśli chcesz w coś inwestować to kulki kup. Zobacz jak to strzela, za jakiś czas wymień sobie komorę na coś firmowego. Body metalowe może zaczekać, no chyba że masz kasę to równocześnie sobie kup. Acha, i skoro masz już M120 Guardera to sprawdź czy nie jest ubita za bardzo. EDIT: Ładowarkę porządną dokup. Edited January 5, 2010 by Karmazyt Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 A ty co Karmazyt jesteś jakimś super znawcą? Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted January 5, 2010 Author Report Share Posted January 5, 2010 Hmmm... Body jakieś używane kupie. A ta M4 ma szynę? Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 (edited) A ty co Karmazyt jesteś jakimś super znawcą? Nie, nie jestem. Ale nie udzielam przynajmniej beznadziejnych porad. jumpstyler, body faktycznie można kupić używane, byle by kompletne było. Nie daj się naciąć na opisu w stylu "tu nie ma czegoś, ale się dospawa". Się nie dospawa bo się spieprzy. Ta M4 ma plastikowe okładziny, więc ma tylko szynę na górnej części body, aczkolwiek do tych chwytów da się doczepić i dwójnóg i szyny. Osobno trzeba dokupić. EDIT: Tutaj masz taką szynę montowaną do tego plastiku z chwytu przedniego http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4200 Edited January 5, 2010 by Karmazyt Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Tee, specjalista, gdzie ty widzisz szynę RIS na upper reciwerze ze stałą rączką ? Korpusy JG pomimo że sa z ABSu są cholernie wytrzymałe, miałem nie jeden korpus tejże firmy dzwigały one na prawdę ciężkie konwersje a mimo to nie miały żadnych luzów. ABS z którego sa wykonane jest bardzo wytrzymały. miałem tych korpusów koło 10 (różne repliki, customy itp) z czegu zniszczyłem tylko jeden - "przypadkowo" został rzcony o ziemię i szyna na upper reciwerze odpadła. Metalowe body tyle niestety nie wytrzymało i zaraz popękało w kilku miejscach (do tej pory mam w domu taki korpys - full spaw :) Jesli jednak chcesz wymienić korpus to szukaj w używkach korpusów BOYI. Są dosyć dobrze wykonane, a do tego tanie. Nie ma problemów z montażem konwersji od JG na korpus BOYI. Do tego wszystkiego komora King arms bądź wersja ekonomiczna - a za razem bardzo dobra czyli komora Elementa. Do tego dolicz koszta porządnej baterii 9.6v i porządnej ładowarki i będziesz miał karabinek na łatnych kilkadziesiąt tysięcy kulek :) Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 (edited) "Nie, nie jestem. Ale nie udzielam przynajmniej beznadziejnych porad." "Ta M4 ma plastikowe okładziny, więc ma tylko szynę na górnej części body, aczkolwiek do tych chwytów da się doczepić i dwójnóg i szyny. Osobno trzeba dokupić." To akurat jest beznadziejna odpowiedź, nawet orginał M4 ma okładziny z abs-u, a z tą szyną dowaliłeś. :wink: Edited January 5, 2010 by Wolfran Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 "Nie, nie jestem. Ale nie udzielam przynajmniej beznadziejnych porad." "Ta M4 ma plastikowe okładziny, więc ma tylko szynę na górnej części body, aczkolwiek do tych chwytów da się doczepić i dwójnóg i szyny. Osobno trzeba dokupić." To akurat jest beznadziejna odpowiedź, nawet orginał M4 ma okładziny z abs-u, a z tą szyną dowaliłeś. :wink: Faktycznie, nie zauważyłem. Rączka transportowa na stałe. Nie przypatrzyłem się, w mojej emce jest szyna akurat, z tym że metal body. Do przedniego chwytu da się doczepić szynę. Nie wierzysz? Sprawdź. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Chodziło mi o szynę na body, dla wyjaśnienia ;-) Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 (edited) No to żeśmy obaj dali pupy. Ty nie sprecyzowałeś o co chodzi, a ja nie spojrzałem dokładnie na zdjęcie. Edited January 6, 2010 by Karmazyt Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 No cóż nie każdy ma twarz z hollywood i mózg z Harwardu. Quote Link to post Share on other sites
Gru102 Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 ja miałem emke od JG III gen, i super strzelała, 6k kulek w 2 tygodnie i tak samo wali, aha i body twarde, nie ma co , raz na strzelance wygrzmociłem się ładnie i nawet małego pęknięcia nie było ;] Więc to dobra replika :) Pozdrawiam Gru102 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts