Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

To jest na 99% III gen. Pomimo słabej fotki wydaje mi się, że to III generacja. Rozpoznasz ją po czarnym szkielecie, silniku który będzie przyciągał śrubki przez chwyt silnikowy i żębatkach z 8 zapadkami przeciwpowrotnymi i łozyskiem kulkowym na zębatce silnikowej.

Znawcy się znaleźli.

Póki co, jeśli chcesz w coś inwestować to kulki kup. Zobacz jak to strzela, za jakiś czas wymień sobie komorę na coś firmowego. Body metalowe może zaczekać, no chyba że masz kasę to równocześnie sobie kup.

Acha, i skoro masz już M120 Guardera to sprawdź czy nie jest ubita za bardzo.

EDIT: Ładowarkę porządną dokup.

Edited by Karmazyt

A ty co Karmazyt jesteś jakimś super znawcą?

Nie, nie jestem. Ale nie udzielam przynajmniej beznadziejnych porad.

jumpstyler, body faktycznie można kupić używane, byle by kompletne było. Nie daj się naciąć na opisu w stylu "tu nie ma czegoś, ale się dospawa". Się nie dospawa bo się spieprzy.

Ta M4 ma plastikowe okładziny, więc ma tylko szynę na górnej części body, aczkolwiek do tych chwytów da się doczepić i dwójnóg i szyny. Osobno trzeba dokupić.

EDIT: Tutaj masz taką szynę montowaną do tego plastiku z chwytu przedniego http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4200

Edited by Karmazyt

Tee, specjalista, gdzie ty widzisz szynę RIS na upper reciwerze ze stałą rączką ?

Korpusy JG pomimo że sa z ABSu są cholernie wytrzymałe, miałem nie jeden korpus tejże firmy dzwigały one na prawdę ciężkie konwersje a mimo to nie miały żadnych luzów. ABS z którego sa wykonane jest bardzo wytrzymały. miałem tych korpusów koło 10 (różne repliki, customy itp) z czegu zniszczyłem tylko jeden - "przypadkowo" został rzcony o ziemię i szyna na upper reciwerze odpadła. Metalowe body tyle niestety nie wytrzymało i zaraz popękało w kilku miejscach (do tej pory mam w domu taki korpys - full spaw :)

Jesli jednak chcesz wymienić korpus to szukaj w używkach korpusów BOYI. Są dosyć dobrze wykonane, a do tego tanie. Nie ma problemów z montażem konwersji od JG na korpus BOYI. Do tego wszystkiego komora King arms bądź wersja ekonomiczna - a za razem bardzo dobra czyli komora Elementa.

Do tego dolicz koszta porządnej baterii 9.6v i porządnej ładowarki i będziesz miał karabinek na łatnych kilkadziesiąt tysięcy kulek :)

"Nie, nie jestem. Ale nie udzielam przynajmniej beznadziejnych porad."

"Ta M4 ma plastikowe okładziny, więc ma tylko szynę na górnej części body, aczkolwiek do tych chwytów da się doczepić i dwójnóg i szyny. Osobno trzeba dokupić."

To akurat jest beznadziejna odpowiedź, nawet orginał M4 ma okładziny z abs-u, a z tą szyną dowaliłeś. :wink:

Edited by Wolfran

"Nie, nie jestem. Ale nie udzielam przynajmniej beznadziejnych porad."

"Ta M4 ma plastikowe okładziny, więc ma tylko szynę na górnej części body, aczkolwiek do tych chwytów da się doczepić i dwójnóg i szyny. Osobno trzeba dokupić."

To akurat jest beznadziejna odpowiedź, nawet orginał M4 ma okładziny z abs-u, a z tą szyną dowaliłeś. :wink:

Faktycznie, nie zauważyłem. Rączka transportowa na stałe. Nie przypatrzyłem się, w mojej emce jest szyna akurat, z tym że metal body.

Do przedniego chwytu da się doczepić szynę. Nie wierzysz? Sprawdź.

ja miałem emke od JG III gen, i super strzelała, 6k kulek w 2 tygodnie i tak samo wali, aha i body twarde, nie ma co , raz na strzelance wygrzmociłem się ładnie i nawet małego pęknięcia nie było ;]

Więc to dobra replika :)

Pozdrawiam

Gru102