jumpstyler Posted January 6, 2010 Author Report Share Posted January 6, 2010 Gru a zasięg jaki w niej jest. Czy taki jak mi napisał sprzedawca tj. 48 metrów w sylwetkę klęczącego człowieka? A te magazynki jak do niej wchodzą http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...m4_p_j-580.html ? Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Te magazynki powinny wejść, a w klęczącego człowieka trafisz, przy dobrych warunkach pogodowych i dobrze ustawionym hopku Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted January 6, 2010 Author Report Share Posted January 6, 2010 Wygodne tam jest regulowanie hop upa ? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Wygodne, zawsze rękawiczkach to robie, więc luz. Magazynki, które podaeś podają bezproblemowo każdą ciężką kuleczkę przy dużej szybkstrzelności w 3 generacji JG, więc luz. Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted January 6, 2010 Author Report Share Posted January 6, 2010 (edited) A ta replika ile bez wymieniana części mi potrzyma ? I jaką ona ma lufę wewnętrzną ? Edited January 6, 2010 by jumpstyler Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 To zależy, w jakim stanie ma części wewnątrz GB i jak będziesz o nią dbał. Ma lufę długości 363mm albo 350mm Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted January 7, 2010 Author Report Share Posted January 7, 2010 (edited) Dbanie... Czyli? I zasięg różni się od RK 01? Jak różni to o ile ? Edited January 7, 2010 by jumpstyler Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Jump, dbanie to czyszczenie giwery po strzelance, przesmarowanie lekko lufy, sprawdzenie czy nie trzeba dokręcić czegoś itp. Co jakiś czas dobrze jest po prostu zrobić przegląd całej giwery. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 I jeszcze jedno, jak jest mokra to ją wytrzeć i nie rzucać nią:) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Lanie wody... Nie smaruj lufy bo zalejesz hopa i będziesz mieć tragiczny zasięg. Lufę się czyści nakładając na szmatkę wyciora oleju sylikonowego, który doskonale zbiera cały syf a potem do sucha. Kolejna sprawa to styki, które też łatwo padają, czyli nie dusimy powoli spustu tylko szybko i krótko. Pomaga bardzo MOSFET + całe nowe okablowanie. jumpstyler: Nikt Ci nie powie czy ta replika będzie lepsza od innej bo nie jesteś tego sprawdzić. Wszystko zależy od egzemplarza, i samych bebechów repliki. Lufa 363 jak w każdej emce. Poczytaj jest temat o tej replice, a najlepiej o całej rodzinie AR'ów JG. To jest pewnie ponad 100 stron. Szukaj, II klasa, JG i jedziesz. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 (edited) Grzechotnik, masz rację. Aczkolwiek, chodziło mi o to samo, z tym że problem z ubraniem w słowa :) Ja ze swojej strony polecam miękkie wyciory do wiatrówek, można kupić takie z miękkim włosiem. Zero syfu po czyszczeniu. EDIT: Wyciory takie wchodzą do mojej lufy 6,04 z wyczuwalnym oporem, więc nie są za małe. Edited January 7, 2010 by Karmazyt Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted January 7, 2010 Author Report Share Posted January 7, 2010 Ziomek Niby wysłał we wtorek i jeszcze nie ma. Ile taka paczką może iść pocztą ? To już wiem ja o nią dbać. Postaram się jak najczęściej ją czyścić. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 To zależy czym dokładnie wysłał. Ja np. zamówiłem ze SpecShopu we wtorek, powinny być dzisiaj a będą jutro, kurier nawalił :) A pocztą normalną może iść dłużej. Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted January 7, 2010 Author Report Share Posted January 7, 2010 To jest Paczka Pocztowa Priorytetowa. Ale mam jakieś dziwne przeczucie że nie wysłał :/ Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Spokojnie, paczki PP idą teraz długo. Do kontrahenta priorytet szedł ponad tydzień ... Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 A zwykła idzie 2 tygodnie :wink: Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted January 8, 2010 Author Report Share Posted January 8, 2010 No zwykła tyle chodzi. Ale Priorytetowa szybciej. Zawsze mi szły tak 3 dni. Raz tylko 4 dni. Ale z tej miejscowości do mojej jest blisko. O o ile się nie mylę to 150albo 200 km. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 W sumie odległość jest nie ważna, bo to zależy kiedy rozwożą. Naprzykład, w poniedziałek rano poszedł wysłać, we wtorek zawieźli paczkę do ciebie na pocztę a listonosz sobie pójdzie do ciebie w czwartek naprzykład, bo ma dużo paczek ;P No i w sumie 4 dni czekania ;P Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted January 9, 2010 Author Report Share Posted January 9, 2010 To może w poniedziałek będzie :D Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Zobacz! W Poznaniu zima stulecia to co się dziwić ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted January 9, 2010 Author Report Share Posted January 9, 2010 (edited) No niby tak. A w wiadomościach słyszałem, że koło tej miejscowości co ten gość mieszka to barzooo sypało Edited January 9, 2010 by jumpstyler Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Pewnie listonosza/listonoszkę, lub nawet pocztę zasypało. Hehe :) Dojdzie, dojdzie. Cierpliwości ;) Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted January 10, 2010 Author Report Share Posted January 10, 2010 A sam nie mogłeś się doczekać. Teraz Ci skejtowy łatwo mówić :D Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted January 13, 2010 Author Report Share Posted January 13, 2010 A te jak magi: http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...ek_p_j-196.html ? Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 One mieszczą 25 kulek z czego 20 zostaje wystrzelonych, jesteś pewien że chcesz rile? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts