lapaj Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 mam replikę M733 JG III generacji z body z ABSu i nie wiem na jakie body wymienić. proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Z tańszych jest BOYI-a ale czy dobre to nie wiem. I jeszcze trochę drożej king-armsa za ok 400 z komorą HU. I w emkach JG przy wymianie body musisz wymienić komorę HU na jednoczęściową :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Załóż sobie boyi, na pewno znajdziesz tanio na komisie, tylko wtedy nie montuj granatnika, bo Boyi lubi pękać z granatnikiem. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Spodziewaj się, że niektóre magi mogą nie wejść. Zwykle małe szlifowanie pomaga. Nawet takie home-made pilnikiem do metalu;P Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Jeżeli zależy Ci konkretnie na replice korpusu M733 to pozostają droższe alternatywy (Guarder. G&P) dostępne zwykle poza granicami kraju np na wgcshop.com ew można polować na używany korpus M15 od CA ( ale tu z kolei oznaczenia do bani) Jeżeli ci zależy na korpusie z flat-topem bierz body JG - lepsze niż Boyi, mniej problemów z magami a w tej samej cenie np tu: http://azteko.pl/metalowy-korpus-p-117.html Tylko wtedy to już nie będzie replika M733 ( ta ma zintegrowaną rączke transportową).... bliżej jej będzie do M933. Kwestia tego co Tobie pasuje. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 ew można polować na używany korpus M15 od CA ( ale tu z kolei oznaczenia do bani) Zawsze oznaczenia można zrobić inne :) Stare usunąć i dać body pod grawerkę. O grawerowaniu oznaczeń na body już gdzieś było. Quote Link to post Share on other sites
lapaj Posted February 17, 2010 Author Report Share Posted February 17, 2010 dzięki za odpowiedzi. niestety musiałem wymienić hop-up'a przy wymianie, bo poprzedni był częściowo wbudowany w body. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Grawerowanie body nie jest w sumie drogie, 80zł za pełne oznaczenia colta na korpusie to dość niedrogo Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 Ale chyba bez kosztów projektu? W sumie jak będzie mi się chciało to się pobawię w Corelu i zrobię jakieś loga i dam na stronkę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts