drozduch Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Witam, pytanie poniższe nurtuje mnie... Która z poniższych luf precyzyjnych to najlepszy wybór do Colt M733 JG III gen.? Długość lufy: 300mm! (koniecznie) Kulki: GFC: 0.23g Gumka HU: Guarder silikon czarna Komora HU: CA metal -Guarder 6.04 cena: 120pln -Prometheus 6.03 cena: 250pln (tu akurat ofertę mam za 120pln) -Deep Fire 6.04 cena: 100pln Dodam, że nie przyjazne byłby mi zacinki. Ewentualnie proszę o inne ciekawe propozycje. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ravenkan Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Promyk za 120zł i jeszcze się pytasz? :F Bierz póki możesz! Quote Link to post Share on other sites
Hubcio Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 (edited) Są odpowiednie tematy i tam znajdziesz odpowiedź: Jaka preclufa lepsza? Która lufa precyzyjna lepsza ? Tak od siebie to jak masz możliwość to bierz lufę Prometheus. Pozdrawiam Hubcio Edited January 11, 2010 by Hubcio Quote Link to post Share on other sites
drozduch Posted January 11, 2010 Author Report Share Posted January 11, 2010 Są odpowiednie tematy i tam znajdziesz odpowiedź: Jaka preclufa lepsza? Która lufa precyzyjna lepsza ? Tak od siebie to jak masz możliwość to bierz lufę Prometheus. Pozdrawiam Hubcio przeglądałem owe tematy, ale mało w nich o lufach dł. 300mm i nie zauważyłem konkretnego porównania tych trzech. Prometheus powiadasz? jedynie co mnie od niej odpycha to to, że BB (używam GFC 0,23) mogą się zacinać... pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ravenkan Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Więc je zmień, np. na G&G ;] Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 GFC (nie Gunfire) się nie zacinają w lufie promyka (mam lufę promyka i czasem używam gfc do cqb).. ale latają kiepsko. Jeżeli zamierzasz wstawiać lufę tej klasy to bez sensu używać kulek które i tak popsują cały efekt. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 To juz zamiast lufy lepiej zainwestowac w kulki dobrej marki i poprawia sie osiagi ... Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Kulki GFC nadają się co najwyżej do granatnika. Zmień kulki, te latają wszędzie tylko nie do celu i żadna precka Ci w tym nie pomoże. Quote Link to post Share on other sites
drozduch Posted January 14, 2010 Author Report Share Posted January 14, 2010 Jeszcze jedno pytanie nachodzi mnie... Orientuje się ktoś jakiej średnicy wewnętrznej jest lufa stockowa montowana do tego modelu? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 6,08 lub 6,12mm Quote Link to post Share on other sites
drozduch Posted January 15, 2010 Author Report Share Posted January 15, 2010 podobno krakman podał kiedyś informację, że 6,04 co jest dość niewiarygodne... Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 podobno krakman podał kiedyś informację, że 6,04 co jest dość niewiarygodne... Dlaczego? Oni często bzdury piszą :P Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Były takie chińskie lufy o małej średnicy. Ale nie wiem czy nie w M14 od CM tych początkowych seriach. Miało toto 6,04 z małymi odchyłkami dalej, ale koło lufy precyzyjnej na półce nie leżało na bank ;-). Dla Kolegi pytającego się, niech Kolega pamięta o jednej rzeczy: kawałka słupa powietrza owiniętego blachą, do miana lufy precyzyjnej, nie predestynuje średnica wcale. Wyznacznikiem takowej jest, jak sama nazwa wskazuje, precyzja wykonania tejże średnicy na całej długości tego otworka. Lufa precyzyjna może mieć równie dobrze 6.08, natomiast ta 6,04 lufą precyzyjną wcale nie będzie. Bo ta 6,08 gdzie i jak byś nie mierzył, będzie miała wszędzie, w każdym miejscu, w każdej odległości od końców średnicę 6,08, natomiast w tej drugiej wyniki np. będą się wahały między 6.035 a 6.049, albo i wręcz między 6.03 a 6.08 ;-). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts