Stevepl Posted August 16, 2023 Report Share Posted August 16, 2023 Czołem, Ktoś jeszcze podejmuje się robienia replik Beryli? Z góry dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted July 1 Report Share Posted July 1 Po kilku latach złożyłem od podstaw kolejnego Beryla :D Tym razem dla znajomego który wcześniej zamówił u mnie przeróbkę Aresa na Mini-Beryla. Więc i tym razem obyło się bez kompromisów ;) Jako bazę użyłem RK-15 od Double Bell - tańsza od RK-06 a w tym przypadku i tak dosłownie wszystko oprócz korpusu wywalaliśmy. Części od repliki: - Korpus - Pokrywa zamkowa - GB z lufą i komorą Hop-UP - Chwyt pistoletowy taktyczny - Magazynek hi-cap od AK74 Części od ostrego: - Ogon kolby - Kolba - Szyna nad pokrywą zamkową - Okładziny RIS - Rura gazowa - Powiększony zatrzask magazynka - Bezpiecznik ze skrzydełkiem - Selektor ognia - Rączką taktyczna na RIS Części od Beryla ARESa: - Urządzenie wylotowe - Podstawa muszki - Podstawa szczerbinki - Obsada łoża i nakładki Części dorobione: - Jednoczęściowa stalowa lufa :D Replika uważam, że wyszła naprawdę fajnie. Jest sztywna i nie ma najmniejszych luzów. A w dodatku chwyt pistoletowy, okładziny i kolbę można zmienić tak jak w oryginale na starszą wersję. Na 1 fotce nowy karabinek już u znajomego, razem z Mini-Berylem którym też dla niego składałem ;) Ps. Tak mogę Wam złożyć Beryla. Nie, nie będzie tanio. Części są niestety absurdalnie drogie, repliki też poszły w górę i ciężej z dostępnością. Jakieś 3k to minimum, a takie konkretne jak ten z posta to bardziej 5-6k. :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts