miloslupsk Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 (edited) Witam Czy do M4 VFC można wpasować chiński kompletny GB od m4 np. JG, Boyi, GFC ? Pytam profilaktycznie - jak już strzelanie stockiem zacznie wiać masochizmem. Czy wystąpią jakieś problemy gdyby taki szatański pomysł chcieć wprowadzić w czyn i próbować wpakować zalegający na szafie GB z GFC ? Rozumiem, że to profanacja ale wiedzy nigdy za wiele a stockowy GB byłby wciąż nieruszany o ile taka wymiana nie sprawia problemów. Jak to się ma do komory Hp Siup i całej reszty ? Nigdy nie grzebałem w VFC i wolę podpytać bardziej obeznanych w tej marce. Pozdrawiam Edited January 12, 2010 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
wally Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Zasadniczo można, stracisz co najwyżej możliwość zwalniania atrapy zamka Bolt Catchem. Sprawdź jeszcze tylko długość dyszy w chińskim GB i w GB z VFC, to jest o tyle łatwe, że komora HU z VFC jest przezroczysta więc zestawiając GB z komorą HU od razu zobaczysz czy wszystko jest OK. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 V2 to ... V2 .. wiec jezeli wstawisz chinola powinno wszystko smigac. jedyne co moze sie niezbyt zgrac to polozenie zebatki silnikowej - wiec kwestia dobrej regulacji silnika. Plus oczywiscie dlugosc dyszy (dysze przy m4 moga sie roznic nawet do 2 mm dlugoscia - wiec tam gdzie jedna moze byc super szczelna, druga moze byc 2 mm za mala i na m120 masz 330 fps - wlasnie naprawiam kumplowi replike ktory tak mial ...) Co do vfc to mam taki gearbox w augu i spokojnie daje rade na extremalnym rofie ktory rozwalil juz jeden gearbox v2 w innej replice. (lipol 11.1 m90 i rof na poziomie 33 k/s). Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 12, 2010 Author Report Share Posted January 12, 2010 Zatem warto zakupić uszczelnioną dyszę VFC i wstawić do chińskiego grajboxa. Panowie a co z płytką selektora ? Gdzieś się doczytałem, że róźni się nieco od standardu. Prawda czy mit ? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Już ci milo mówiłem, nie będzie pasowało to się szlifiereczkę odpali, opiłuje się to i owo, następnie to i owo się dorobi i będziesz miał w VFC chińskie części :P Sory za OT, musiałem :) Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 14, 2010 Author Report Share Posted January 14, 2010 (edited) Podpowiedzcie mi proszę czy komora King Arms będzie bezproblemowo pracować ze stockowym GB ? Edited January 14, 2010 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Zalerzy od dlugosci dyszy w gearboxie. Zamiast sie pytac .. a pewnie nikt ci nie bedzie w stanie powiedziec. Po prostu sprawdz. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 15, 2010 Author Report Share Posted January 15, 2010 Pytam bo tak jak większość nie rzucam stówkami na lewo i prawo a przed zakupem wolałbym uzyskać poprawne info czy takowy zakup ma sens. Po to chyba jest to forum, prawda ? Masz jednak prawdopodobnie rację z tym, że na to pytanie, ciężko będzie uzyskać odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Po co wymieniać komorę HU od VFC na KA? Tylko żeby wymienić? Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Prawda jest taka ze wymieniajac mozna sobie duzo popsuc w replice ... Jak strzela dobrze - to zostawic jak jest. Wymiana komory to nie jest cos co poprawia sprawnie zlozona replike ... No chyba ze gearbox sie zmienil to moze byc roznie i rozne komory moga lepiej lub gorzej pasowac. Ogolnie tak jak juz pisalem - wszystko zalezy od dlugosci dyszy i komory (stockowej i tej do wymiany). Przy m4 i m16 roznica w dlugosci dyszy wynosi nawet 2 mm dla roznych producentow. Maja rozne ksztalty przez co roznie uszczelniaja sie z roznymi gumkami. Jezeli pisze ze dysza dedykowana jest do m4 ... to nie znaczy ze do TWOJEGO m4. Jezeli replika jest szczelna przy stockowej komorze, nie znaczy to ze komora KA poprawi. Moze pogroszyc osiagi albo nic nie zmienic... Tu pol mm ma znaczenie - pol mm za krotka dysza to strata parudziesieciu fps (im slabszy spring tym mniej - straty sa najwieksze przy duzych cisnieniach). Gdy dysza jest za dluga - wtedy nie podaje kulek bo blokuja sie na dyszy. Do tego moze dochodzic problem jaki raz mialem - zawijania sie kolnieza gumki przez dysze - i zacinki markowych kulek w komorze. Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek34232 Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Sorki że odkopuje temat ale co należałoby wymienić w Scarze-L od VFC żeby wsadzić tam sp110 z Guardera? Lub ewentualnie sp120? Nie chciałem zakładać nowego tematu ;-) Dodam że replika to czysty stock o rpzebiegu ok 4000BB's Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 A co to ma w srodku ? Jaka srednica lozysk ? Bo jak sa kulki 7-8-9 mm to m120 pojdzie. Plastikowych pewnie nie ma bo teraz malo gdzie sa ... ale podstawa to stalowe lozyska albo wlasnie kulki jak duze. Jezeli silnik jest mocny w replice to wlasciwie tylko wymien springa. Jak silnik albo batka nie sa najmocniejsze ... to silnik i batka (obie czesci na raz albo ktoras z osobna ... osobiscie lubie miec zapas mocy w silniku wtedy nawet przypalona batka pociagnie m120, albo pozyczony stock od kogos nawet niezbyt mocny). Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 Zrobiłem. Wpakowałem chiński GB ( Boyi :-F ) do m4 VFC. Wszystko bez problemu pasowało. W grajboksie wymieniłem : dyszę na VFC, tłok na JBU i chińskiego springa na guardera. Wszystko pięknie ładnie. Jest tylko jeden problem. Od czasu do czasu kilka kulek wypadnie luzem przez lufę gdy Magazynek jest podpięty :wink: Czyżby komora? Przypominam, że wcześniej z GB VFC i identyczną dyszą, ta sama stockowa komora (której nie zmieniłem) takich objawów nie miała. Jakiś pomysł ? Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Nie strzela podwójnie? Gumki hu nie ruszałeś przypadkiem? Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 Niee. Nie ruszałem. Dubletów póki co też nie uświadczyłem.. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 Nie mogę edytować więc kolejny post. Przed chwilą przemieliłem kolejne 500 kulek, krótkimi seriami. Po każdej seryjce, kierowałem lufę w dół. Żadna kulka nie wypadła. Magazynek ten sam co wcześniej. Możliwe jest, że w jakiś sposób komora ustawiła się dobrze z dyszą i problem sam się rozwiazał :???: ? Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Zmieniałeś ustawienia hu? może inne kulki? Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 Kullki te same - 0,25 guardera. Hop Siup. Tak, pokręciłem co nieco ale bez większych regulacji na otwartych przestrzeniach :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 Jak dasz na HU na min to sytuacja zapewne powróci. Gumka HU nie łapie kulek na kołnierzu, dziwne że nie miałeś tego wcześniej tylko tak nagle...Ogólnie jak osiągi są zadowalające to raczej tragedii nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts