Garrison Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Witam, Mój kałaszek już trochę leży w szafie i już trochę czasu z niego nie strzelałem. Nie posiadam rozładowywarki, więc bateria miała trochę energii gdy wkładałem ją do pudełka. Załóżmy, że czas nieużytkowania repliki to 2 miesiące. Wsadziłem dzisiaj na spróbowanie baterię, replika się "nie odzywała". Bateria mi siadła, czy też w jakiś czarodziejski sposób replika ze zwględu na nieużytkowanie mogła się popsuć? Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 (edited) Witam, Mój kałaszek już trochę leży w szafie i już trochę czasu z niego nie strzelałem. Nie posiadam rozładowywarki, więc bateria miała trochę energii gdy wkładałem ją do pudełka. Załóżmy, że czas nieużytkowania repliki to 2 miesiące. Wsadziłem dzisiaj na spróbowanie baterię, replika się "nie odzywała". Bateria mi siadła, czy też w jakiś czarodziejski sposób replika ze zwględu na nieużytkowanie mogła się popsuć? Raczej patentem, który mógł zaistnieć w Twojej sytuacje to bateria, gdyż po długim okresie nieużywania samoczynnie się rozładowała, naładuj i jeszcze raz zobacz. Co do prawdopodobieństwa, że się coś zepsuło podczas stanu nieużywania byłbym raczej przeciwny tej kwestii, chyba, że pod Twoją nieobecność ktoś sobie wziął replikę do rąk i zaczął się bawić. Pozdrawiam. Edited January 13, 2010 by Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Patryklen12 to słowo "patentem" bardzo tu nie pasuje. Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Patryklen12 to słowo "patentem" bardzo tu nie pasuje. Wiem, ale nie przyszło mi nic innego do głowy, a teraz już nie dam rady zmodyfikować. Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Zmierz napięcie akumulatora i będziesz mieć odpowiedź. Nie posiadam rozładowywarki, więc bateria miała trochę energii gdy wkładałem ją do pudełka. I dobrze! Jeżeli długo mamy zamiar nie używać repliki, akumulator zostawiamy naładowany! Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 (edited) Dlaczego? Bo tak trzeba.... zadowolony ?? - Tak ??, fajnie nara. P.S Nie odpisuje mu na jego pytanie ''dlaczego?'' dlatego, że jest forum jest szukajka, a więc do pracy. Edited January 16, 2010 by Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts