Wukasz Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 (edited) Jak wygląda standard na złączce T? Na baterię żeńska, do aega męska.. Tyle wiem, a przynajmniej tyle sugerują zdjęcia baterii. Pytanie: "+" (czerwony) do pionowej czy poziomej? (przyjmując, że pozioma jest równoległa do dłuższej ścianki) EDIT I autoodpowiedź: ;) jeżeli patrzysz na wtyczkę leżącą na dłuższymn boku to czerwony pionowo a czarny poziomo Edited January 14, 2010 by Wukasz Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 wtyki deans maja oznaczoną polaryzację. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 14, 2010 Author Report Share Posted January 14, 2010 (edited) Nie moje. edit. Gdyby miały bym się nie pytał. Edited January 14, 2010 by Wukasz Quote Link to post Share on other sites
Ownage Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 (edited) Przeciez to nie ma najmniejszego znaczenia byle bys przylutowal tak samo przewody po stronie AEGa i po stronie baterii. Ja mam plus na "grubszej" czesci konektora tzn tej pionowej. Edited January 14, 2010 by Ownage Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 tak plus po szerszej ma być poprzecznej. gdzieś kiedys podałem wymiary wtyków deans ;) tak samo wszystkie przekroje i informacje o kablach silikonowych. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 Ownage a wyobraź sobie że jest przyjęty pewien standard i co będzie pożyczając komuś baterię/replikę? Złe podpięcie przy ładowaniu na ładowarce bez zabezpieczenia przed odwróconą polaryzacją zabije pakiet. Wtyczka leżąca na dłuższym boku: Plus w pionowej, minus w poziomej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts