dmgKoks Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Nie dawno stałem się właścicielem colta WE: http://gunfire.pl/product-pol-1152191280-P...1911-ver-B.html Teraz moje pytania: 1. Czy go smarować? 2. Gdzie smarować? 3. Czym smarować? 4. Jak o niego zadbać żeby mógł się odwdzięczyć niezawodnością. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Ad.1. Raz na jakiś czas. Ad.2. Psiknij nieco silikonu do wylotu gazu z magazynka (ta taka prostokątna uszczelka na górze) i oddaj od razu kilka strzałów. Wszystko co powinno być przesmarowane się samo przesmaruje. Ad.3. Olejkiem silikonowym w spreju - dostępny w każdym sklepie ASG/markecie budowlanym/supermarkecie itp. Ad.4. Nie baw się nim w piachu i w niskich temperaturach. Nie rzucaj pistoletem w dal, nie spuszczaj magazynka na ziemię/twardą powierzchnię. Nie używaj propanu (śmierdzi strasznie :lol:). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 4. Często czyść. Gaziaki nie znoszą brudu. Quote Link to post Share on other sites
dmgKoks Posted January 20, 2010 Author Report Share Posted January 20, 2010 No to bardzo dziekuje za odpowiedź. Miałem wątpliwości wynikające z rozmowy ze znajomym, mówił coś o różnych rodzajach smarów itp itd. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 A, i jeszcze jedna ważna sprawa. Nie baw się pistoletem na sucho, bo mechanizm spustowy ulegnie szybszemu zużyciu. Quote Link to post Share on other sites
PPSH Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Hmm, mógłbyś wytłumaczyć przyczynę szybszego zużycia mechanizmu spustowego podczas strzelania na sucho ? Po prostu nie wiem czy to ma w ogóle znaczenie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 Z kilku replik gazowych które miałem nie zauważyłem żadnego negatywnego wpływu pykania na sucho na mechanizmy. Quote Link to post Share on other sites
navajo88 Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 Pstrykanie na sucho nie szkodzi !!!!! :-P Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 A ja mam pytanie co do smarowania silikonem. Chodzi o to, że swego czasu kupiłem silikon w sprayu o pojemności 400 ml i mam go jeszcze bardzo wiele. Tylko czy jak się np przeterminuje to można z niego korzystać czy nie? Bo nie wiem czy to ma sens kupowanie takich ilości tego. Na internecie można znaleźć mniejsze ,,specjalne do asg'', ale to jest droższe. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 To jest to samo. Przeczytaj datę przydatności do użycia (na dnie butli prawdopodobnie). Quote Link to post Share on other sites
Lupus 13 Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 (edited) Odkopuję. Ja mam pytanko a propos gaziaków z blow backiem w ogóle. Czy strzelanie na samym gazie - bez kulek i potem od razu zwalnianie zamka i tak dalej- np. w celu kręcenia filmu, ma wpływ na jakieś szybsze zużycie repliki, niż w przypadku strzelania z załadowanymi kulkami? Pozdrawiam :icon_biggrin: . Edited January 1, 2013 by Lupus 13 Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Łatwiej zasyfić lufę wewnętrzną i to tyle Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts