Shiba Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Siema. Otóż jako, iż zabraknie mi trochę złociszy do SCARa postanowiłem zaopatrzyć się w przyzwoitego gaziaka... Wybrałem sobie dwa optymalne. 1. Colt Hi-Capa 5.1 KJW 2. Beretta M9 KJW Celowo wziąłem CO2 i BB, na tym mi najbardzie zależy. Teraz proszę Was o porównanie pod względem: a) Jakości wykonania b) Złożenia (co lata, czy lata, a może nie lata) c) Gazożerności (CO2) d) Siła BB e) Wygoda użytkowania f) Siła FPS g) Skuteczny i maksymalny zasięg h) Dostęp części w razie awarii i) Szczelność magów Generalnie wolę Berettę, o wiele lepszy wygląd, ale wezmę pod uwagę wszelkie w/w czynniki przy końcowym wyborze. Jeżeli zapomniałem o jakimś ważnym punkcie do porównania - dopiszcie. Z góry dzięki. Kasa nie gra roli - kosztują tyle samo. Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Jako szczęśliwy były użytkownik beretty m9 KJW, powiem tak: a) Jakości wykonania Miałem okazje porównać z kilkoma innymi berettami, raczej szczególnie się nie różniły, nie ma jakiś odlewów, metal jest bardzo solidna, kilka razy mi spadł i kompletnie nic. b) Złożenia (co lata, czy lata, a może nie lata) Nic nie latało, wszystkie części ładnie dopasowane, jedynie co mi przeszkadzało, to hop up regularnie się rozregulowywał, i trzeba go imbusem 1,5mm ustawiać... c) Gazożerności (CO2) Jedna kapsułka starczała na około 3-4 pełne magi d) Siła BB ?? nie miąło być gg? (green gas) wtedy ledwo starczało na dwa magi e) Wygoda użytkowania Trzyma się w ręce bardzo wygodnie, przeciętny kciuk spokojnie dosięga do zwalniacza zamka, tylko blokada spustu troche niewygodna, szczególnie jak chcesz szybko przeładować. f) Siła FPS co2 około 350 fps, gg około 320? g) Skuteczny i maksymalny zasięg Ehh specjalnie nie pamiętam (raczej na bliskie waliłem z niego) ale koło 25m skutecznego h) Dostęp części w razie awarii Nie miałem żadnej awarii po za złamaną sprężynką spustu, ale na gwarancji mi naprawili. i) Szczelność magów Z tym też nie miąłem problemów, przez pół roku nic nie uciekło. Quote Link to post Share on other sites
Shiba Posted January 20, 2010 Author Report Share Posted January 20, 2010 Ok, dzięki wielkie. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts