Adamorg Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Czy ktoś mógłby powiedzieć coś o gearboxach SPR boyi. Chodzi o to czy wytrzymałby na karabinie wyborowym z SP140 (będę leciał na semi raczej więc ROFa nie brać pod uwage). Gdzieś czytałem że GB boyi to tylko te z SPR się nie rozpadną tak szybko jak inne z tej firmy Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Raczej loteria Quote Link to post Share on other sites
pandziol Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Ja mam GB Boyia na sprężynie 140, stockowych zębatkach i batce LiPo 11,1V. Strzelam na semi i auto i jest ok. GB kupiłem luzem w sklepie, GB który kupiłem razem z SPRką rozpadł się przy 130 (ale prawdopodobnie przez złe spasowanie gb z głowicą cylindra) Quote Link to post Share on other sites
Adamorg Posted January 20, 2010 Author Report Share Posted January 20, 2010 Może głupie pytanie ale czym może grozić rozwalenie się GB podczas strzelania? Quote Link to post Share on other sites
pandziol Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Ja spotkałem się z pęknięciem gb w mp5 i i w SPR. W mp5 nic się nie stało poza tym że replika zaczęła pluć kulkami na 2 metry (rozszczelnienie układu), w SPR straciłem głowicę cylindra (głowica tłoka ustawiła się po pęknięciu pod jakimś dziwnym kątem). Domyślam się, że może to doprowadzić też do innych uszkodzeń. Quote Link to post Share on other sites
Biker Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Mam v.2 boyia i leci już koło 10k kulek na m140. Strzelałem już przy około -5 i nic się nie stało i nie wygląda by coś się zbliżało :-F Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 (edited) Postrzelaj na auto przy 800 rpm i podziwiaj gibający się magazynek, bo przód poleciał na komorę. Nie pytajcie o wytrzymałość tych szkieletów. Miałem takie 2 i szybko pękły ten sam objaw. Występy na głowicę cylindra odpadły, plus odpadnięty przód. Proszę moda o zamknięcie tego tematu. "gearboxy boyi nadają się do stocka marui". Koniec kropka PS. nie myślcie o tuningach na tych GB. Szybko pożegnacie się z częściami, w najgorszym przypadku komora hu pójdzie się kochać do raju. Straciłem przez to SC-01. Nie mam ochoty bawić się dremlem, po to by zaadoptować komorę HU od m4, i czasu. Moje HU pękło w taki sposób, a scar ma niestandardowe HU. Ciche głowice wam nie pomogą. Biker fajnie, że ci działa ale to "coś" nie przemieli nawet 30k kulek. Ja bym sp110 do tego nie pchał. Co dopiero m140. m150 na tym szkielecie zakończyło się na szczęście pęknięciem. To był 1-szy egzemplarz. Niestety drugi zabrał mi guna(sp120). "Święć panie na jego komorą" PS2. Tak wiem piszę nieściśle. W 1-szym szkielecie pękła lewa strona. W drugim cały przód odpadł. Pękła na deser sprężyna, zgubiła gdzieś parę zwoi. Prowadnica vortex pidżeja rozleciała się. No i do tego komara HU. Teraz przymierzam się na V1. V2 to najsłabszy gearbox ze wszystkich. Edited January 20, 2010 by decigner12 Quote Link to post Share on other sites
Ravenkan Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Tjaa, najsłabszy... Pewnie ten w wykonaniu G&P też? A V.7 pewnie dużo wytrzymalszy? A szkielety Boyi faktycznie dość słabe, jeśli komuś strzela na czymś więcej niż stockowa sprężyna to ma po prostu spore szczęście. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 (edited) W eMce miałem szkielet BOYIa i przemielił prawie 40k kulek zanim pękł. Był to szkielet z jednej z pierwszych serii M4 BOYIa, a dokładniej rzecz biorąc z M4 SO z plastikowym body. GB pracował z M120 Guardera, podwójne łożyskowanie, ROF 16k/s. I dodam jeszcze, że GB nie był podparty przez komore HU. Jak dla mnie jest to dość dobry przebieg jak na stockowy, chiński szkielet. Co ciekawsze GB pękł dość nietypowo, dzięki czemu obeszło się bez ofiar w częściach. Następcą tego szkieletu jest kolejny BOYI, jak dla mnie są ok.... ale mogły mi się trafić po prostu dobre sztuki. Bo np. w SCARze BOYI znajomego szkielet GB był tak gówniany że można go było - dosłownie! - w rękach gnieść jak plastelinę ;) Edited January 21, 2010 by slepy Quote Link to post Share on other sites
Adamorg Posted January 21, 2010 Author Report Share Posted January 21, 2010 Bo np. w SCARze BOYI znajomego szkielet GB był tak gówniany że można go było - dosłownie! - w rękach gnieść jak plastelinę hehe dobre, czyli zależy od szczęścia :???: A może polecicie jakieś GB tak max do 200zł? Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 (edited) za 200 zł to G&P slepy mi tak samo pękł deep fire : P Edited January 22, 2010 by Mulis Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Tjaa, najsłabszy... Pewnie ten w wykonaniu G&P też? A V.7 pewnie dużo wytrzymalszy? Nie, nie ma żadnej różnicy w wytrzymałości między V2 a V7, ani troszkę ... :wink: Proszę Cię, zamilcz :roll: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts