oleski22 Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Jaka komora Hop-Upa będzie najlepsza do M4A1 z JG III generacji? Co sądzicie o tym: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=6119 Quote Link to post Share on other sites
oleski22 Posted January 21, 2010 Author Report Share Posted January 21, 2010 I co sądzicie o tym: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=506 Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Od biedy komora czerwona element'a. Najlepiej brać komorę king armsa. Do tego gumeczka systemy. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Ale czy przypadkiem III generacja JG nie ma dwuczęściowej komory :P? Bo jeśli ma plastyk body to te komory nie wejdą. Quote Link to post Share on other sites
oleski22 Posted January 22, 2010 Author Report Share Posted January 22, 2010 Nie wiem jaka tam jest komora... Ale body mam plastikowe... gloomer... To co byś polecił? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 To jeśli masz plastikowe to komora jest dwuczęściowa. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1162 Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Można wypiłować body tak jak jest w metal body i musi pasować Pozdrawiam Kamil Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Jeżeli chcesz osiągnąć dobre wyniki, musisz zamontować komorę jednoczęściową. Jeżeli potrafisz zrobić teflonfixa to odpuść sobie komorę King armsa, zwyczajnie mit narósł wokoło niej, a ludzie bez opamiętania ciągle ja wychwalają pod niebiosa. Miałem tą komorę nie odczułem magicznej różnicy. Pomiędzy dobrze uszczelnioną gumką hopupa i komorą nie ma dużych nieszczelności, gdy dysza się ładnie uszczelnia to nie ma różnicy. Ale jak chcesz się pozbyć 120zł to proszę bardzo... Quote Link to post Share on other sites
oleski22 Posted January 25, 2010 Author Report Share Posted January 25, 2010 Trzmielor... To co byś polecił? I co to jest teflonfix? Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 Teflonfix-Pisząc najprościej jak się da to uszczelnianie komory hop up przy pomocy taśmy teflonowej-w popularnych sklepach da się kupić jej 2 rodzaje Żółte do uszczelniania gazu w domu (szersze i grubsze -unikać) i niebieskie do rurek z wodą (węższe i cieńsze)-tylko te polecam.Ogólnie Teflonfix to zabieg którego celem jest uszczelnienie układów "gumka-lufa" i "Komora lufa".Zabieg ten polega na tym żeby ograniczyć/zniwelować uciekanie powierza w stronę lufy(troszkę finezji się przydaje-Każdy kto tu się wypowiada kiedyś robił to kiedyś "pierwszy raz")-reszta to dedukcja,kwestia pokombinowania i odpowiednio małej warstwy teflonu żeby nie składać komory "na siłę" w asystencie wpisz słowa "teflonfix" lub Poldeckfix" i poczytaj,co do samych komór -mi styka taka na która wszyscy narzekają w emkach -G&P Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 Teflon fix -> Powiem Ci tak, jak masz nadmiar kasy to kup sobie komorę KA/Prometheus, da Ci może kilka fps. Jak nie chcesz wydawać 1x0zł (gdzie x>1). To kup dowolną komorę jednoczęściową. Możesz śmiało poszukać w komisie, jak dobrze uszczelnisz teflonem to wcale nie będzie gorsza od KA/Promyka. T. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts