Yahalom Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Więc tak - głównym podmiotem tego topicu będzie G55 - MP5K Well'a (GBB). Pytania: 1. http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori..._g3_cm-928.html Podejrzewam, że ta szyna będzie pasować - pytanie mam inne - EOTECH się na niej zmieści? Miałem kiedyś szynę Tokyo Marui, która była zrobiona tak, że Aimpoint się nie mieścił na niej :-F 2. Czy któraś kolba "UMP-style" będzie pasowała? Zakładam, że może się nie obyć przez przeróbek. 3. Czy ktoś się spotkał z takim montażem latarki gdzieś? (Może być takie zdjęcie bez miniaturki?) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 1. zmieści. cała szynę zajmie ale da rade :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 A właśnie - ta szyna będzie w ogóle pasowała? :D Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 mierzyłem taką szynę do mp5 jg i pasowało idealnie, do ics'a też :) rozstaw jest wiec ten sam ;) wiesz zawsze mozesz zadzwonić do krakmana i poprosic ich aby sprawdzili czy szyna trzyma się elegancko na "kurczaku" ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 Ponoć pasuje jak się dowiedziałem - problemem nadal jest kolba :/ Ponoć będzie wymagała paru modyfikacji - ktoś zgłębiał temat? Quote Link to post Share on other sites
chemik333 Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Podejdzie po malych modyfikacjach kolba od PDW TM. Gdzies byl link jak to gosciu na zachodniej stronie opisal co zrobil ze ja zamontowal. Poszperaj tu na forum w starych tematach o maruzenie i przeszukaj wszystkie tamtejsze odnosniki do stron zachodnich. Ewentualnie jak bys mial problemy ze znalezieniem to mysle ze nawet w ciemno mozesz kupic sama kolbe (wraz z tylna plytka przyczepiana do body) i reszte poglowkowac samemu. Odnosnie pozostalych nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 No właśnie, problem w tym, że nie chcę kolby PDW :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 No właśnie, problem w tym, że nie chcę kolby PDW :) No to zostaje ci zabawa z samoróbkami lub przeróbkami ostrej kolby (rzadka rzecz i droga-ok 200euro, od ump). Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 Znalazłem coś takiego: http://www.airsoftcanada.com/showthread.php?t=25337 Zamiast G&Gowskiej użyję Cymowskiej kolby - powinno pasować? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 No powinno, wszystko zależy już od twoich zdolności manualnych... :D Quote Link to post Share on other sites
pelcu Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Co do montażu latarki, nie spotkałem się nigdy z jakimkolwiek montażem latarki do MP5 K/PDW. Ewentualnie można by było kupić cały front z risami.. ale to już nie to samo. Ja w swojej CM.041 rozwiązałem to w taki sposób: Krótka szyna ris, 2 śrubki, 2 nakrętki, wiertarka z odpowiednim wiertłem. Jedynym problemem może być dostępność takowej szyny. Ja swoją znalazłem gdzieś w częściach w piwnicy ( nie mam pojęcia skąd tam się wzięła ale pasowała idealnie). Jeżeli ktoś wie skąd takie szyny można dostać byłbym bardzo wdzięczny. Polecam ten sposób gdyż jest on bardzo praktyczny i co najważniejsze - niedrogi. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 24, 2010 Author Report Share Posted May 24, 2010 Kupiłem kolbę CA - do MP5 (UMPstyle). Niestety wymaga w cholerę przeróbki :( Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 częściach w piwnicy ( nie mam pojęcia skąd tam się wzięła ale pasowała idealnie). Jeżeli ktoś wie skąd takie szyny można dostać byłbym bardzo wdzięczny. Z lekkim poślizgiem ;-) ale kij może komuś się przyda , tak były montowane z boków RISów na tych tanich strzelbach : http://gunfire.pl/product-pol-1152189275-Shotgun-M47C.html Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 25, 2010 Author Report Share Posted May 25, 2010 Po długim czasie grzebania i przecinania, w końcu się udało. Zastanawiam się czy miejsca styku kolby z body nie zakleić izolką :D Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 25, 2010 Author Report Share Posted May 25, 2010 Dwa pytanka: - AEGowe tłumiki płomienia z PDW pasują do Well'a G55? - Gdzie dostanę sensowny wysoki montaż? Nie cofnięty, a coś w tym stylu: http://img513.imageshack.us/img513/6226/mp5kt.jpg Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 5, 2010 Report Share Posted June 5, 2010 (edited) MP5 PDW Galaxy; - Chiński EOTech 551; - Szyna self-made; - Stopka kolby self-made Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik [Zapoznaj się z regulaminem] MP5 PDW Galaxy; - Chiński EOTech 551; - Szyna self-made; - Stopka kolby self-made; - Latarka UltraFire U4MCU; - Montaż Aimpoint; - Tłumik QD AAC. Zostało: - Górna szyna RIS; - Panele Magpula; - AN/PEQ15; - MBUSy; - Przedłużenie frontu; - Kolba; - EoLad; - no i jeszcze coś się znajdzie... Pozdrawiam. Troszkę nowych fotek do tego poprzedniego... Została ucięta muszka. Pozdrawiam. Jeśli by wam coś pomogło ;). Edited June 5, 2010 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 7, 2010 Author Report Share Posted June 7, 2010 Wie ktoś może, czy tłumiki płomienia/gwinty przeznaczone do AEGów, będą pasowały do gazóweczki? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 (edited) Z tego co wiem o wersji Kurz, musisz mieć specjalny adapter do tłumika dźwięku, gdyż sam Kurz nie ma tego. Ta część to gwint, który jest w PDW i wyżej. KLIK Pozdrawiam. BTW: Pozwolisz, że się wtrącę do Twojego tematu GBB, jako iż mam AEGa, to zamierzam wpakować w mojego Kurza tą konwersję KLIK. Za jakiś czas postaram się to kupić i zamontować więc jakby co to relację masz/macie zagwarantowaną ;). Pozdrawiam. Edited June 8, 2010 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Witam, witam ;). Wiecie co? AN/PEQ15 bardzo ciekawie wygląda na MP5. Nie na górze, ale na prawym RISu, co prawda wydawać by się mogło, że to profanacja, ale gdy się da montaż na ostatni "ris", to jest fajnie wysunięty, kończy się równo z flash hiderem, jest wygodne no i ładnie wygląda. Gdyby jeszcze to był prawdziwy/replika ATPIALa, a nie puszka na lipola to by można dodać aspekt prawdziwego przeznaczenia ;). Próbowałem też dać go na górny RIS, ale wygląda ohydnie i czuć bardzo tą profanację. Fotki dam jak skończę jeszcze dopasowywać kilka rzeczy ;). No i jeszcze zrezygnowałem z konwersji na długiego RISa, to replika do CQB ;). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 Yeah, rzeźbimy 3 pod rzą :-F . http://www.hkparts.net/shop/pc/B-T-Swivel-...der-136p173.htm http://www.hkparts.net/shop/pc/HK-MP5K-New...ock-136p172.htm Jakby ktoś chciał zobaczyć jak kolba wygląda taka to tam jest fotka ;). I jakby ktoś wiedział gdzie dostać taki AEGowy mag, to proszę o kontakt: http://www.hkparts.net/shop/pc/Magazine-30...-40-10-p430.htm Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 Koleś on dan latarkę zamontował w takie MP5 przy użyciu plastiku do rur grzewczych, takie padactwo dwa oczka ma ;) Że się wtrącę. Grzechotnik Intustries :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 24, 2010 Author Report Share Posted June 24, 2010 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=788 Założenie tej szyny spowodowało, że straciłem 20 minut życia :F Jeszcze lepsze jest to, że jak za mocno ściągnę śruby to blow-back się blokuje :F Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 http://hkpro.com/forum/showthread.php?1160...&viewfull=1 Teraz nie wiem, czy kupić normalne MP5 czy zrobić to z MP5PDW. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Ciekawi mnie jak koleś zrobił taką fakturę okładzin? BTW. Taka MP5 to już nie lans tylko mega szpan :F Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 :wink: :wink: Podpowiem Ci słówko: stipple ;-) . Co do tych fotek, mam obawy czy to jest faktura robiona mechanicznie [rozgrzewanie] czy może taka na na doklejanie. Na fotce widać, że jest wypukła część z fakturą, a nie wklęsła, jakby to miało być w przygrzewaniu. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts