enzig Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Zima w tym roku sroga więc pomyslałem że przydał, by mi się porządny termos, chocby na krótkie jednodniowe lub zaledwie kilkugodzinne wypady w teren a że w temacie nie mam zielonego pojęcia to. Poszukuję termosu raczej o małej pojemności 0,5-0,75l najlepiej z dwoma kubkami, najlepiej o małych wymiarach tak by spokojnie w nadupniku, tudzież dużej ładownicy można było nosić i by był to jakiś dobry sprawdzony produkt. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Colemany są niezłe. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszka Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Zaraz oberwę ale co mi tam ;) Jako że pracuję na dworze używam chińskiego termosu ze stalowym wkładem. Można dostać je Tesco w cenie 20 - 30 zł. Nienawidzę chińskiej tandety ale w tym przypadku za niewielkie pieniądze można kupić termos, który niezbyt szanowany wytrzymał ze mną ponad 3 lata. Jedyną ich wada są cudne korki dzięki którym nie trzeba ich odkręcać żeby się napić - wystarczy wcisnąć przycisk. Ja akurat mam dostęp do takich zepsutych korków (kolegom psuja się korki) więc mam części zamienne. Tylko że ja korzystam z niego dzień w dzień a w przypadku sporadycznego używania korek wytrzyma o wiele dłużej. Można też trafić takie termosy ze zwykłym korkiem (raczej na bazarach). Termosy z Tesco dobrze trzymają ciepło z bazarowymi rożnie bywa. Ale generalnie są warte tych 20 - 30 zł. Na allegro masz termosy firmowane przez Esbita z dwoma kubkami i obydwoma rodzajami korków :) Tylko 3-5 razy drożej :/ Ale jakbym miał kasę to wziął bym firmowy produkt. Quote Link to post Share on other sites
Shadow_FALCON Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 (edited) Tomaszka dobrze prawi ,na krótkie wypady termos z Tesco będzie jak znalazł , ciepło utrzyma spokojnie przez kilkugodzinną wyprawę, nawet przy takich mrozach jak były ostatnio działa więc mogę za niego poręczyć :D Edited February 3, 2010 by Shadow_FALCON Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Dopóki korek nie wysiądzie, j.w. Taniej wyjdzie kupić przyzwoity termos zakręcany a nie z klikiem. Choćby Termite. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszka Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Przy moim użytkowaniu (5-8 kliknięć dziennie przez 5-6dni w tygodniu) korek wytrzymuje około rok. Aż takiej padaki nie ma ;) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Jaki jest sens pchać się w chińszczyznę za 30 zł, jeśli 0,5l Fjord Nansen kosztuje 50 zł? Z roczną gwarancją, a uszkodzenia automatycznego korka w sklepie naprawiają na miejscu od ręki (Horyzont w Gdańsku). "Który termos" nie ma większego znaczenia, wszystkie "firmowe" mają taki sam poziom wykonania, więc można wybierać tańszy/bliższy sklep/lepsza obsługa. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Przy moim użytkowaniu (5-8 kliknięć dziennie przez 5-6dni w tygodniu) korek wytrzymuje około rok. Aż takiej padaki nie ma ;) Mi termos z Makro zaczął cieknąć już po kilku użyciach. Coleman po kilku latach jest jak nowy, a na dodatek różnica w trzymaniu ciepła jest dramatyczna. Quote Link to post Share on other sites
Szczypek Posted October 1, 2014 Report Share Posted October 1, 2014 ja polecam manierki kanadyjskie. wchodzą w standardowe ładownice, a jak rano zaleję gorącej kawy to jak wieczorem otwieram to jest jeszcze gorąca ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts