stalker51 Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Mam małe pytanie do ludzi którzy wiedzą co nieco o tuningu replik z napędem elektrycznym.Otóż jakiś czas temu (mnij więcej 8 miesięcy) Zakupiłem replikę karabinu M16A3: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4908 Był on już na niejednej akcji, więc miałem okazję zobaczyć czego mu brakuję i co mu ulepszyć.Pierwsza rzecz.Zależało by mi na poprawie ROF'a, ponieważ strzelanie serią wygląda jak szybkie naciskanie spustu w semi.Drugie interesujące mnie ulepszenie dotyczyło by zasięgu strzału.Zastanawiałem się nad kupieniem mocniejszej sprężyny ale nie wiem czy te stockowe części to wytrzymają.Ostatnia rzecz jaką chce zmienić dotyczy hałaśliwości Gearboxa chciałbym zrobić coś żeby dźwięk strzału był chociaż odrobinę podobny do dźwięku jaki wydają z siebie repliki czołowych producentów. A więc?Co polecacie?Maksymalna cena to tak jak w temacie 450zł. Proszę was o radę drodzy forumowicze ponieważ o tuningu replik wiem tyle co nic. Jeżeli ktoś byłby w stanie odpowiedzieć na moje pytania prosił bym o umieszczanie konkretnych nazw danego produktu, a najlepiej o podanie linku do ów części (Znacząco ułatwiło by mi to późniejszy zakup) Za wszelką pomoc z góry dziękuję! p.s. nie wiedziałem czy wsadzić ten temat do podkategorii tanie repliki ale wydaję mi się iż moja broń to nie jest aż tak wielki shit z Alllegro ;-) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Dobrze Ci się wydaje. Musisz najpierw rozebrać, wypodkładkować, przesmarować i dobrze złożyć. Ja bym tam wsadził SP120, komorę nową, gumkę, precke. Dodatkowo zmienił tłok i jego głowicę oraz generalnie to uszczelnił. Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Dobrze Ci się wydaje. Musisz najpierw rozebrać, wypodkładkować, przesmarować i dobrze złożyć. Raczej ktoś kto wie o tuningu "tyle co nic" sam tego nie zrobi czego jestem świetnym przykładem :-F A do zwiększenia rof`a to nisko-oporowe kabelki(chyba), i mocniejsza bateria co jest konieczne do mocniejszego springa tak jak ślizgowe łożyska, chyba ze już są w stoku. Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted February 8, 2010 Author Report Share Posted February 8, 2010 Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź teraz już wiem w co zainwestować moje pieniądze ;-) Prawie wszystkiego się już dowiedziałem ale powie mi jeszcze ktoś co zredukuje hałaśliwość repliki? Quote Link to post Share on other sites
BoB3k Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 (edited) ...Jak już wcześniej było wspominane"dobre podkładkowanie i smarowanie"; możesz również kupić zestaw cichej głowicy tłoka i cylindra, do tego tłumik dźwięku i wuala ;-) ... Edited February 8, 2010 by SDM Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted February 9, 2010 Author Report Share Posted February 9, 2010 Wielkie dzięki za podpowiedź.Pozostaje tylko kupić. Jeszcze raz dziękuję :) p.s. do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts