mattrne Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Witam, Posiadam dwurocznego SCARa z JLS. Raz był na serwisie (problem z selektorem). Wielokrotnie sam go rozkręcałem, wymieniałem głowicę tłoka. Problem polega na tym, że bateria pomimo iż całkowicie naładowana, nie jest w stanie uruchomić silnika/naciągnąć tłoka. Przy naciskaniu spustu słychać bardzo głośne "tykanie" silnika, jak przy rozładowanej baterii, pomimo, że jest całkowicie naładowana. Czasem replika zaczyna strzelać, ale po pewnym czasie znowu przestaje. Czy może to być wina przepalonych/zaśniedziałych styków? Jeden z kabli od silnika był również naderwany przy blaszce, zmieniłem już w tym miejscu izolację. Zajmę się też drugim kablem. Jednak przed rozkręceniem całego GB, chciałbym aby ktoś wypowiedział się na ten temat, może miał ktoś podobny problem? Z góry dzięki, pozdrawiam, Matt++ Quote Link to post Share on other sites
mattrne Posted February 22, 2010 Author Report Share Posted February 22, 2010 Wyjąłem silnik, odpaliłem go na sucho wyjęty z rękojeści, potem włożyłem go z powrotem zmieniając ułożenie kabli w rękojeści i SCAR zaczął strzelać. Wnioskuję, że najprawdopodobniej niewystarczająca ilość drucików z kabla styka się z blaszką na jego końcu, co zwiększa opór. Dzięki za natychmiastową pomoc i tony postów :D Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Najprawdopodobniej odwrotnie podpiąłeś silnik :) Quote Link to post Share on other sites
mattrne Posted February 23, 2010 Author Report Share Posted February 23, 2010 nie, nie chodzi o to, tyle razy co swojego SCARa kręciłem to już bez jaj :) kable są kolorowe, a styki w silniku zaznaczone, opisałem wyżej o co chodzi Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Jaki akumulator i czym go ładujesz? Quote Link to post Share on other sites
miloshenko Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Mialem tan sam problem i sa to kabelki ktore dociskaja silnik ze nie odbija sie na sprezynce i nie naciaga sprezyny. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Mialem tan sam problem i sa to kabelki ktore dociskaja silnik ze nie odbija sie na sprezynce i nie naciaga sprezyny. Że co? :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
mattrne Posted March 14, 2010 Author Report Share Posted March 14, 2010 (edited) akumulator oryginalny od SCARa JLS czy No-Name :) 1100mAh 8,4V Stick mini, ładowany od pół roku dobrą mikroprocesorową ładowarką (grupowa, kolega ładuje wszystkim), wcześniej, a także kilka razy ostatnio ładowany w domu ładowarką z kompletu: 300mA 2.7VA czas ładowania około 5 - 5,5h akumulator pomimo iż stary jak cała replika, to trzyma się całkiem nieźle po prostu broń raz strzela, raz nie zazwyczaj jak rozkręcę rekojeść, wyjmę silnik, założę jeszcze raz, zaczyna strzelac... na krótko broni na razie nie rozkręcałem, bo nie mam konkretnego pomysłu co to może być Edited March 14, 2010 by mattrne Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Ja bym zmienił kable razem z kostką stykową, załatwi sprawę na 100%. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 No plus dobra batka i ładowarka :). Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Wyreguluj wysokość silnika. Sprawdzałeś na innej batce? Quote Link to post Share on other sites
mattrne Posted March 15, 2010 Author Report Share Posted March 15, 2010 Jutro prawdopodobnie kręcę broń, sprawdzę wszystko, co dam radę, dzięki za pomoc, odezwę się jak ogarnę wnętrze :) Quote Link to post Share on other sites
miloshenko Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 "QUOTE(miloshenko @ 25/2/2010, 21:18) * Mialem tan sam problem i sa to kabelki ktore dociskaja silnik ze nie odbija sie na sprezynce i nie naciaga sprezyny. Że co? :poddanie: " Po Prostu silnik przy strzelaniu chodzi w pionie na sprężynce, a w tym wypadku sie zablokował przez kable i wystarczy je jakoś inteligentniej podpiąć i problem zniknie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts