Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

FireFox 1500mAh 10.8V do AKS-74MN [CM.040C]?

Recommended Posts

Jak w temacie. Chciałbym Zakupić Baterie 10.8V do CM.040C tylko mam wątpliwości, o których rozwianie proszę Was. Czy istnieje ryzyko, jeśli tak to jak duże na to, że zniszczę replikę? Dodam tylko, że zamierzam jeszcze wymienić okablowanie na miedziane głośnikowe i zamontować mosfet.

Jeśli ryzyko zniszczenia repliki jest zbyt duże na baterii 10.8V to zamierzam kupić baterie firefox 9.6, mosfet, miedziane okablowanie głośnikowe i proszę o doradzenie mi co jeszcze mógłbym wymienić.

Edited by SlayerASG

Na pewno zamiast okablowania "głośnikowego" zastosuj modelarskie przewody. Dlaczego?? Ponieważ są przystosowane do takich prądów.

Co do baterii... Nikt Ci nie da żadnej gwarancji, że na 10,8v będzie śmigać bambilion cykli i nic się nie zepsuje. Zawsze jest szansa, że trzaśnie tłok. Ja na razie z powodzeniem śmigam na lipolku 2200 mah 11,1v i 35c w cm.036 (mosfet jest również zamontowany). Się zepsuje, się naprawi.

Wiadomo, że bezpieczniej i pewniej na 9,6v...

Ja bym spokojnie brał 10.8V tylko nie przesadzał z długością serii ;-) . I pamiętaj , przy takim napięciu jak strzelisz na single dla zwolnienia sprężyny tłok zatrzyma się gdzieś w połowie kolejnego cyklu więc trzeba na słuch wybrać moment gdy tłok jest zwolniony .

Edited by przemek10