Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

problem z PJ25

Recommended Posts

Wczoraj przyszła mi nowa replika PJ25. Po załadowaniu baterii poszedłem ją wytestować. Niestety replika ta gdy ustawiam na semi strzela albo wyjątkowo do góry albo na dół lub strzela 2 kulkami na 15 metrów. Próbowałem ustawić hop-up jednak nic to nie daje. Mam pytanie co może być przyczyną? Mimo 470 fps nie ma wyjątkowego zasięgu tzn. 30-40 metrów.

Tak jak pisze Gloomer, lecz jeśli to nie pomoże to pewnie masz jakąś wadę konstrukcyjną w stockowej komorze/gumce i wtedy polecam wymienić na komorę King Arms i gumkę Systemy.

Oczywiście jeśli nie przewidujesz dodatkowych wydatków to najlepiej gdyby pomogło przeczyszczenie lufy i komory j.w. :wink:

Pzdr

Edited by mil38

Heheh :-o

jak pięknie...

Ja też mam PJ 25 i gumke guardera. :roll:

To wina gumki - mi siada (czyt. w ogóle nie kręci) jak temperatura jest niższa niż 10stopni i się chyba poza tym rozszczelnia na zimnym powietrzu. :roll: Kup gumkę Systemy np. na Specshop - ja tak właśnie robię. Podobno te gumy są świetne do każdej repliki, na każde warunki i bardzo wytrzymałe. To na pewno pomoże.

Pzdr

Edited by mil38

Silikon kręci lepiej jak czarna bo jest miększa. Guma systemy moim zdaniem jest niezniszczalna. Nigdy się z nią nie obchodziłem delikatnie. Naprawdę ciężko ją zniszczyć.

P.S Czarny guarder nie kręci w zimnie ponieważ się kurczy.

Edited by gloomer
P.S Czarny guarder nie kręci w zimnie ponieważ się kurczy.

To też ale głownie dlatego że twardnieje...

EDIT/

Ale dziś temperatura nie była taka mała ale padał deszcz. Czyli jak kupię nową gumke i komore powinno działać???

Żeby działało to wystarczy gumka. Jednak jeśli ma działać porządnie to komora King Arms powinna zapewnić dobrą szczelność układu i mniejsze wachania fps przy następnych strzałach oraz ogólnie mały wzrost prędkości początkowej.

Pzdr

Edited by mil38
A mi ludzie polecali silnik HS od G&P do P90. U wszystkich kręcił a u mnie nie . Różnie to bywa.

No ładnie... :mrgreen:

Jednak myślę że narawdę nie będzie problemu. Nie spotkałem się jeszcze z opinią że komuś nie pasuje. Generalnie da się i tyle.

Aczkolwiek Twój przypadek Gloomer jest całkiem demotywujący do wymiany "teoretycznie pasujących części". :-F

Może byc problem po wymianie na systeme (czyt. z kołnierzem) w PJ są gumki bez kołnierza ale za to z grubym czołem gumki.

Komory PJ sa głębiej wytoczone żeby owa gumka weszła,wkładając systeme lufa z gumką wchodzi głębiej niz w innych komorach i zaczynaja się problemy (z powodu głebszej komory)

1.Patrząc w komore od strony magazynka widać że gumka za bardzo wchodzi do środka i kulek może nie podawać

2.Jak nawet ustawicie w odpowiedniej pozycji lufe (zatrzaskiem lufy) to zaczynaja sie kłopoty z uszczelnianiem.

Pisze to z własnego doświadczenia z komorami PJ ,juz trzy sztuki wywalałem i montowałem albo systeme, albo KA,lub inną metalową (chińską )

A myślałem, że dali w końcu normalną komorę. No to kolejne wyjaśnienie problemu kolegi. Zamontowanie gumki w niestandardową komorę. Ale te krakmany to zdolne serwisanty xD. Ja bym proponował napisać do krakmanów czemu nie powiedzieli, że zamontowanie nowej gumki może przysporzyć problemów.

Edited by gloomer

Jak raz byłem u nich z wizytą bo akurat byłem w Krakowie to szef krakmanów chciał zrobić zemnie totalnego osła tekstem "Systema PTW ma odchyły po 50 fps". Ponieważ moja P90 u nich na chrono miała odchyły po 10 fps.

Co do dyszy to już nie ma problemu. Bo ludzie nie raz wymieniali komory a dyszy nie.

Edited by gloomer