volf13 Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Witam! Jako, że o częściach wewnętrznych wiem tyle co usłyszałem chciałem się dowiedzieć czy mój wybór jest dobry :uśmiech: Na celu mam zwiększenie celności - skupienie strzałów oraz zwiększenie zasięgu. Do tej pory wymieniłem; -Zębatki XYT na jakieś od Element'a (XYT się posypały) -Gumkę hip-hop guarder przeźroczysta, "silikonowa" -Żeliwne łożyska do GB V6 od elementa (bo plastikowe się połamały). -Bateria (9.6) KAN Do tej pory znalazłem rurki które były by kompatybilne: Rurka: 1) http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=6453 2)http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_49_215_217_129&products_id=3936 Nie wiem która lepsza bo różnią się zaledwie o 0.02 mm a różnica jest minimalna. Kulki jakich bym używał to 0.25 Xtreme albo jakieś Blastery, ew. TM lub w najgorszym wypadku Goldfrajer Nie wiem czy mogę ingerować zbytnio w sprężynę ponieważ boje się, że zębatki się mogą posypać. Mam też dyszę P&J ale jeszcze jej nie założyłem i nie wiem czy to będzie dobre i nie uzyskam efektu Jojo/ downgrade. Kolejną sprawą jest komora hop up - nie wiem która i jaka mogła by być kompatybilna. Kolega mi zrobił też Teflon Fix'a (owiną taśmą cylinder albo inne dziadostwo) Proszę o doradztwo co mogę wymienić ażeby uzyskać pożądany efekt. Dziękuje :luzik: Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Jak owinął cylinder to nie wie co to teflon fix. Jak już to owija się głowicę cylindra i głowicę tłoka, pod uszczelkami. Albo samemu się dopasowuje uszczelki. Sory za OT, to tylko dla wiedzy założyciela tematu. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Robiłem thompsona, tam siedzi GBv6, czyli zajrzyj do tematu o P90, dowiesz się jak ma kwestia z BU, nie wiem jaka dysza tam siedzi. Generalnie jak wstawisz sobie zębatki JG, na specu do kupienia, wsadzisz M120 powinno turlać jak marzenie. Jak chcesz dowal jej jeszcze tłok żółty CA. Gumki Guardera nie bierz, jest średnia i delikatna, wybierz Systema/Madbull/G&G, w tej kolejności. Lufę Guardera możesz pchać, ewentualnie Madbull'a, są tanie i bardzo dobre. Komorę zostaw, jest szczelna. Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted March 2, 2010 Author Report Share Posted March 2, 2010 Proszę o szybką odpowiedź; lepsza lufa 6.02 czy 6.04 ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Eeeeeee, ja bym spróbował tego nowego guardera 6.02. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Jak owinął cylinder to nie wie co to teflon fix. Jak już to owija się głowicę cylindra i głowicę tłoka, pod uszczelkami. Albo samemu się dopasowuje uszczelki. Sory za OT, to tylko dla wiedzy założyciela tematu. Głowicę tłoka się owija taśmą pod uszczelką? A weź i umrzyj :poddanie:. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Z kulkami tylko: nie żadne Xtremy, czy Blastery. Najlepsze cena/jakość są G&G. Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted March 3, 2010 Author Report Share Posted March 3, 2010 Zamówiłem rurkę guardera 6.02, dyszę systemy do thompsona, kulasy G&G 0.25 i jakiś olejek silikonowy (wszystko ze speca). Zobaczymy jak będzie śmigało Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Głowicę tłoka się owija taśmą pod uszczelką? A weź i umrzyj :poddanie:. Raz miałem taki przypadek. Jakieś chińskie badziewie, ładowałem to do GB kumpla, bo nowy zestaw nie doszedł jeszcze, i musieliśmy nawinąć trochę teflonu ;) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Ale Z REGUŁY się tego nie robi, więc staraj się polecać do każdego zestawu cylindra takiej metody. Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted March 6, 2010 Author Report Share Posted March 6, 2010 (edited) Sorry za cylinder :D To była głowica cylindra. Zamówiłem rurkę guardera 6.02 oraz dyszę systemy. Teraz pięknie nosi kulasy :uśmiech: i z zasięgiem lepiej i z celnością o wiele. Do wymiany pozostała jedynie prowadnica sprężyny na jakąś metalową i tłok oraz głowica tłoka. Poza tym wszystko pięknie działa i jeździ. Dziękuje, można zamknąć Edit: wszystko się dzieje na kulkach G&G Edited March 6, 2010 by volf13 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts